Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Framtidsorienterad avdelningschef för försörjning och arbete

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Framtidsorienterad avdelningschef för försörjning och arbete

Socialt arbete- på riktigt!

Som framtidsorienterad avdelningschef för försörjning och arbete är du en viktig del i att bistå till uppfyllnad av våra mål och värdegrund.

I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera på människorna som behöver vårt stöd. Här ska vår värdegrund- invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar- vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra kommuninvånare som behöver vårt stöd. Målen formulerar vi tillsammans för det är så vi vill bedriva socialt arbete. 

 

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef leder och styr du arbetet på avdelningen och möjliggör för avdelningen och dess medarbetare att nå målet om rätt insats i rätt tid till rätt person. Du är aktiv i att driva fortsatt systematisk utveckling avseende digitalisering, metod samt kvalitet i nära samverkan med avdelningen för stöd och utveckling. I rollen ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du leder, fördelar och följer upp arbetet på avdelningen och har 4 enhetschefer som rapporterar till dig. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och i ett flertal samverkansforum både internt och externt.

 

Utmaningarna

Socialförvaltningen 2.0 innebär en socialtjänst i framkant präglad av transparens och delaktighet med digitalisering som självklar del. Vi skapar en socialtjänst byggd på evidens, flöden och metod. I denna förändring har avdelningen för försörjning och arbetsmarknad ett tydligt uppdrag att arbeta i samverkan med avdelningen för barn och vuxna samt en ny enhet i bostadsenheten. Avdelningen har ett starkt fokus på integration för nyanlända och utvecklar möjligheterna att korta introduktionstiden.

Som vi ser det är en av dina viktigaste uppgifter att möjliggöra ett gott självstyre hos alla medarbetare för att de i sin tur ska kunna arbeta just så med våra klienter- empowerment, delaktighet och vilja till ansvarstagande.

 

Kvalifikationer

För lyckas i detta roliga och utmanande arbete är det av vikt att du har socionomexamen samt flerårig erfarenhet av socialt arbete i kommunal socialtjänst, främst ekonomiskt bistånd samt gärna inom våld i nära relation och annat verksamhetsområde inom socialtjänst. Du har arbetat som chef och har helst även vana att leda andra chefer eller gruppledare.
Du har arbetat aktivt med förändringsledning och gärna även med digitalisering/ RPA inom ekonomiskt bistånd. Om du har erfarenhet av agila arbetssätt och lärande organisationer kommer du addera kompetens till oss alla. Och eftersom kommunen är stor är körkort en nödvändighet.

Som person har du personlig mognad och integritet, du vågar stå för dina bedömningar och du vågar styra. I och med att omvärlden är i ständig förändring behöver du vara flexibel, initiativtagande och se utmaningar som något roligt som ska lösas- gärna tillsammans med andra men skulle du behöva arbeta själv funkar det också. Du är uthållig och strukturerad samt har ett intresse för ekonomi och styrning. Du har en bred analytisk förmåga och kan växla mellan strategiarbete och mer operativt innehåll. 

Om arbetsplatsen

I avdelningen ingår enheten för mottagning och ekonomiskt bistånd, enheten för förändring och integration, bostadsenheten samt arbetsmarknadscentrum. Avdelningen utreder och beviljar ekonomiskt bistånd med målet att nå självförsörjning så snart om möjligt. Avdelningen arbetar aktivt med RPA och digitaliseringslösningar inom ramen för myndighetsutövande. Hela förvaltningen har en tydlig inriktning om att arbeta aktivt med digitalisering som möjliggörare för det kommunala uppdraget.

På avdelningen arbetar bl a socialsekreterare, SOFT-handläggare, arbetsmarknadscoacher samt integrationshandläggare. 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-02-19

Sista ansökningsdag:

2021-03-14

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Avdelningschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Socialdirektör

Annica Blomsten, annica.blomsten@norrtalje.se, 0176-71 926

Avdelningschef socialkontoret

Pia Molander Wistam, pia.molander-wistam@norrtalje.se, 0706390812

Vision

Ulrika Tigerhielm, ulrika.tigerhielm@norrtalje.se

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig kontaktperson Kommunal

Marcus Pohjoisaho, marcus.pohjoisaho@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten