Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Förskollärare till Håsta förskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Förskollärare till Håsta förskola

 

Om tjänsten

Till vintern söker vi förskollärare till Håsta förskola i Rimbo västra förskoleområde där Bålbro förskola, Håsta förskola, Närtuna förskola, Rånäs förskola och Västertorp förskola ingår.  Håsta förskola är Norrtälje kommuns enda HBTQI-certifierade förskola. Vilket innebär att personalen har en ökad kunskap om HBTQI, samhällsnormer samt vilka konsekvenser dessa normer har för hälsa och livskvalitet hos HBTQI-personer. Förskolan strävar efter att ha ett strukturerat och målmedvetet sätt att arbeta främjande med en öppen och inkluderande miljö och ett välkomnande bemötande utifrån ett HBTQI perspektiv. Vi har tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder för att skapa en verksamhet som synliggör och inkluderar alla. Pedagogerna arbetar systematiskt med lika behandling, bemötande och mänskliga rättigheter genom att diskutera och normkritiskt granska utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Håsta har nära till naturen dit vi ofta går för att utforska vår omgivning. Vi är engagerade pedagoger som med våra olika talanger hjälps åt att skapa en rolig och lärorik tid på förskolan.

Varje arbetslag består av förskollärare och barnskötare som tillsammans bildar en bra balans där allas kompetenser tas tillvara och håller en hög kvalité med fokus på barns utveckling och lärande. Vår målsättning är att ha två förskollärare per avdelning. Uppdraget som förskollärare och barnskötare ser olika ut. Pedagogers förhållningssätt till barnen är att inte ge färdiga lösningar utan tillsammans söka svar, skapa lärmiljöer och vara kreativa. Pedagogerna ska ge barnet värme och generositet utan att ställa villkor och kunna möta barnet i förhandling och dialog.

 

Arbetsbeskrivning

Hos oss möts du av engagerade pedagoger som har höga förväntningar på det kompetenta barnet. På Håsta förskola arbetar vi för att skapa en tillgänglig förskola för samtliga barn. Vi erbjuder en verksamhet där vi har ett barns perspektiv, där barnen kan utveckla sin identitet ihop med en delaktighet som ges på förskolan med andra barn och vuxna. Utifrån barnens intresse skapar vi gemensamt en utforskande miljö för utveckling och lärande. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår pedagogiska miljö och dokumentation, där pedagogisk dokumentation är en viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet. Till stöd i vårt dokumentationsarbete använder vi vår lärplattform Unikum. 

Barnen på våra förskolor har rätt att mötas med respekt. De ska uppleva en trygg förskola där engagerade, medforskande och nyfikna pedagoger utmanar barnens tankar och funderingar. För att varje barn ska bli bekräftad, få känna sig betydelsefull, få göra sin röst hörd och kunna påverka sin vardag delas barngruppen upp i mindre grupper, både inne som ute. 

 

Kvalifikationer 

Förskollärarexamen och lärarlegitimation. Studerande till förskollärare kan få anställning enligt skollagen sista terminen i väntan på examen och legitimationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till befattningen. Det är meriterande att ha kunskaper inom etiska ämnen, digitala verktyg, projektarbete och pedagogisk dokumentation, vara uppdaterad på aktuell forskning inom förskolans område. Vi ser gärna att du har kunskap inom HBTQI. Du är bra på att formulera dig i tal och skrift.

 

Om arbetsplatsen

Håsta förskola tillhör Rimbo västra förskoleområde som också omfattar Rånäs, Bålbro, Västertorps förskolor. Håsta har två åldersindelade avdelningar. Det går ca- 40 barn hos oss och vi är åtta pedagoger på Håsta förskola.

  

Anställningsform

Heltid och Tillsvidaranställning

Tillträde datum 2022-08-01

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-05-13

Sista ansökningsdag:

2022-05-29

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Kerstin Henriksson, kerstin.henriksson@norrtalje.se

Biträdande rektor

Louise Desell, lounise.desell@norrtalje.se, 0175-740 38

Lärarförbundet

Sabine Rauch, sabine.rauch@norrtalje.se, 0175-74058

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten