Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Finanscontroller till Norrtälje Kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Finanscontroller till Norrtälje Kommun

 

Om tjänsten

Som finanscontroller på ekonomiavdelningen arbetar du med kommunkoncernens internbank och dess utveckling. Norrtälje kommun befinner sig i en expansiv fas och i uppdraget ligger att arbeta för att säkerställa en långsiktigt hållbar finansiering av kommunkoncernens tillväxt. Ekonomiavdelningen består av en central controllerenhet, kvalitet, finans, strategiska fastighetsfrågor, upphandling och inköp, redovisning och IT. I rollen ingår att vara samordnare för kommunens helägda dotterbolag. Denna roll kommer att utvecklas i och med att kommunen för närvarande ser över möjlig bolagisering av vissa verksamheter.

 

Arbetsbeskrivning

Som finanscontroller rapporterar du till ekonomidirektören och arbetar med:

 • Internbanken och kommunkoncernens finansförvaltning inklusive risk- och portföljhantering
 • Utveckling av grön finansiering inom ramen för kommunens hållbarhetsarbete
 • Finansiering av kommunkoncernens investeringar och exploateringar
 • Likviditetsplanering och likviditetsprognos
 • Finansiell rapportering
 • Samordning av ekonomi och rapportering avseende kommunens bolag
 • Ansvarar och sammankallar bolagsnätverket i kommunkoncernen
 • Omvärldsanalys kopplat till makro och konjunktur
 • Ansvarig för utveckling och internkontroll inom finansområdet
 • Policies och rutiner inom finansområdet
 • Delaktig i utveckling av investerings- och exploateringsprocessen
 • Medverka i utvecklingsfrågor och utredningar för ekonomiavdelningen

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet av arbete inom finansområdet. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Som person är du initiativtagande och har ett strategiskt förhållningssätt. Du är självgående och van att driva processer. Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som externt, vilket gör att det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla relationer samt att du är tydlig i din kommunikation, både skriftligt och muntligt. Du har integritet och agerar objektivt och professionellt i ditt arbete.

 

Om arbetsplatsen

Norrtälje kommun i helhet arbetar med ett lean-inspirerat arbetssätt som heter Högre höjder. Kort och gott innebär det att den kultur som ska råda i organisationen ska präglas av en positiv människosyn som utgår ifrån att alla medarbetare vill och kan bidra till utveckling.Vi har även en vision om framtiden: Global livsstil, lokalt liv. Den pekar ut färdriktningen för vårt engagemang på kort och lång sikt i vår strävan att skapa attraktionskraft, tillväxt och en kommun som ger möjlighet för alla invånare att leva det liv var och en vill leva.

Norrtälje stad ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Man når Norrtälje enkelt via de direktbussar som avgår från Stockholm vid Östra station.

 

Tillträde 2020-09-01

Anställningsform: Vikariat tom 2022-01-01, Heltid 

Urval och intervjuer sker löpande med start vecka 34

 

Publicerat:

2020-07-14

Sista ansökningsdag:

2020-08-14

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Controller

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Samordnare på Ekonomiavdelningen

Kerstin Wåhlin, kerstin.wahlin@norrtalje.se, 017671137

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

TF Kommundirektör

Charlotta Tillbom, charlotta.rydgren-tillbom@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten