Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjehemssekreterare vikariat

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Familjehemssekreterare vikariat

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete!

Nu när en av våra duktiga medarbetare på familjehemsenheten ska vara föräldraledig så söker vi en ny medarbetare.

Idag erbjuder vi för våra anställda: 
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i 
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- administrativt stöd
- delta i projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka och friskvårdsbidrag
- utbildning i BBIC samt Signs of Safety

 

Arbetsbeskrivning

Familjehemsenheten arbetar med att rekrytera, utreda och vägleda våra familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. I arbetet ingår att förhandla ersättning och skriva avtal med våra uppdragstagare. Vi rekryterar även familjehem från konsulentstödda företag när barnets behov så kräver. Vi arbetar på uppdrag av barnets handläggare och samarbetar mycket med andra enheter på socialkontoret. Vi har gått kurs i "en varaktig relation" och vill utreda våra familjehem på detta sätt. Vi använder verksamhetssystemet Lifecare och strävar efter att arbeta digitalt. Det ingår en del tjänsteresor över hela Sverige, även om vi försöker använda digitala möten när så är lämpligt. 

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av familjehemsarbete sedan tidigare. Det är även meriterande om du har arbetat med handläggning av barn och ungdomsärenden inom socialtjänsten samt har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

- Du tar initiativ och ser möjligheter även när det är svårt
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav. 

Visstidsanställning, vikariat 1 år. 

 Tillträde efter överenskommelse

 Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden. 

Publicerat:

2021-03-24

Sista ansökningsdag:

2021-04-23

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Familjehemssekreterare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Jessica Gjertz, jessica.gjertz@norrtalje.se, 0176-71970

Tf enhetschef

Johanna Zetterström, johanna.zetterstrom@norrtalje.se, 0176-712 97

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten