Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjehemssekreterare vikariat

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Vi håller i dagsläget på med en organisationsöversyn av socialtjänsten, vilket innebär att vi söker en vikarie till uppdragsenheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team med erfarna familjehemssekreterare som alltid har barnets bästa i fokus. Enheten arbetar med att rekrytera och utreda nya uppdragstagare till socialtjänsten såsom jour- och familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du kommer även att arbeta med handledning och ekonomisk uppföljning av våra uppdragstagare. Du kommer även att skriva jour- och familjehemsutredningar gällande förslag till beslut till vår socialnämnd. Du kommer att samarbeta med socialsekreterare i flera olika enheter på barn och ungdomsavdelningen som handlägger barn och ungdomar.

Våra familjehem och jourhem kan finnas över hela landet vilket innebär resor, ibland med övernattning, som för det mesta är planerade i förväg. Därför är körkort ett krav. Vi har även jourbemanning vilken stödjer vår mottagning och utredningsenhet vid akuta jourplaceringar.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning är ett krav. Det är meriterande om du har arbetat med barn och ungdomsutredningar inom socialtjänsten eller som familjehemssekreterare. Det är även meriterande om du har Utbildning i BBIC och signs of safety. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Vi uppskattar om du som person har följande förmågor: - Du tar initiativ och ser möjligheter - Du uttrycker dig väl i tal och skrift - Talar du flera språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus - Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta.

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som: - organisationsöversyn av hela socialkontoret - Implemetering av Signs of Safety - Införande av nätverkesarbete. Idag erbjuder vi för våra anställda: - möjlighet till distansarbete - närhet till chefen - systematiskt kvalitétsarbete som du och dina kollegor deltar i - helt digitaliserat kvalitetsledningssystem - adminstrativt stöd - friskvårdsbidrag - 35 timmars arbetsvecka i projektform. 

Tillträde snarast. Tjänsten är tidsbegränsad till sex månader från tillträdesdatum. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2020-09-07

Sista ansökningsdag:

2020-10-07

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Familjehemssekreterare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Jessica Gjertz, jessica.gjertz@norrtalje.se, 0176-71970

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten