Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Familjehemssekreterare till Socialtjänsten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Familjehemssekreterare till Socialtjänsten

 

Om tjänsten

Det här vikariatet vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Idag erbjuder vi för våra anställda: - extern handledning - möjlighet till distansarbete - närhet till chefen - systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i - helt digitaliserat kvalitetsledningssystem - administrativt stöd - friskvårdsbidrag och hälsotimme - 35-timmars arbetsvecka från och med mars 2019 (hälsotimmen utgår därmed)

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett professionellt och välfungerande team med högt i tak och alltid barnets bästa i fokus i enlighet med kommunens värdegrund. Här finns en genuin vilja att göra skillnad för våra barn och ungdomar. Enheten du kommer att arbeta i har tidigare arbetat med barn och ungdomar placerade i familjehem. Sedan september 2018 pågår ett tvåårigt projekt där även ungdomar med längre HVB-placeringar följs upp i samma enhet. Under första kvartalet 2019 kommer även kortare HVB-placeringar och insats i form av kontaktperson och kontaktfamilj att följas upp i samma enhet. Du kommer att arbeta med båda korta och långa placeringar samt med uppföljning av kontaktinsatser. Vi har placeringar över hela landet vilket innebär en del resor, ibland med övernattning, som för det mesta är planerade i förväg. Arbetet innebär, på en konkret nivå, att: - följa upp, överväga och ompröva insatser, HVB och kontaktfamilj/person - ta emot inkommen information, göra förhandsbedömningar, utreda och fatta beslut i egna ärenden - skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare i egna ärenden.

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av BBIC, Signs of Safety, MI samt av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och se ljuset i tunneln. Vi uppskattar om du som person har följande förmågor: - Du tar initiativ och ser möjligheter - Du uttrycker dig väl i tal och skrift - Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus - Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta.

 

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som: - Implementering av Signs of Safety - Införande av högriskteam - Projekt kring barn i svåra konflikter - Generellt nätverksarbete

 

Tillträde snarast, tjänsten är ett vikariat på ett år

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-01-10

Sista ansökningsdag:

2019-02-10

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Familjehemssekreterare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Paula Cederqvist, paula.christofidi-cederqvist@norrtalje.se, 0176-747 31

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten