Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Familjehemssekreterare och socialsekreterare till Insatsenheten, Socialförvaltningen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Familjehemssekreterare och socialsekreterare till Insatsenheten, Socialförvaltningen

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete!

Vi håller i dagsläget på med en omorganisation, vilket innebär att vi söker två nya medarbetare.

Idag erbjuder vi för våra anställda:
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- administrativt stöd
- friskvårdsbidrag
- utbildning i motiverande intervju.

 

Arbetsbeskrivning

I gruppen finns tre undergrupper; familjehemsplacerade barn/ungdomar, ungdomar som har insatser i form av HVB-placering eller kontaktfamilj/person samt ensamkommande ungdomar.

I arbetet som familjehemssekreterare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av familjehemsplacerande barn och ungdomar mellan 0-20 år. Du utreder och följer upp barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Du tar emot, gör förhandsbedömningar och fattar beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd samt arbetar stödjande med barnens nätverk.

I arbetet som socialsekreterare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av HVB-placerade barn samt insatser i form av kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar mellan 0-20 år. Du utreder och följer upp barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Du tar emot, gör förhandsbedömningar och fattar beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd samt arbetar stödjande med barnens nätverk samt skriver yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare.

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor: - Du tar initiativ och ser möjligheter - Du uttrycker dig väl i tal och skrift - Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus - Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta.

 

Om arbetsplatsen

 I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som: - Utbildning av Signs of Safety - Utbildningar i motiverande intervju – Utbildning i ABC - Generellt nätverksarbete.

 

Tillträde snarast.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2019-04-09

Sista ansökningsdag:

2019-05-01

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 073-962 30 31

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten