Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fältsamordnare till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Fältsamordnare till Norrtälje kommun



 

Om tjänsten

Är du Sveriges vassaste fältsamordnare och vill jobba i Stockholms läns tryggaste kommun, då bör du söka denna tjänst! Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Arbetar du hos oss får du ett meningsfullt och roligt arbete som bjuder på stora variationer där ungdomar står i fokus! Vi söker nu en fältsamordnare, tjänsten är en tillsvidaretjänst. 

 

Arbetsbeskrivning

Norrtälje kommun arbetar med barn och ungdomar för att motverka social oro, droger, utanförskap, rasism, våld och kränkningar, samt för att främja psykisk hälsa. Vi har ett väl upparbetat nätverk i kommunen där fältsamordnarna fungerar som en länk mellan vuxen- och ungdomsvärlden. 
 
Som fältsamordnare arbetar du uppsökande bland ungdomar på deras arenor i det offentliga rummet eller i skola, på sociala medier och fritidsgård. Fältsamordnare har en viktig roll i att fånga upp, finnas närvarande och bedriva förändringsarbete på ungdomarnas arenor och öka ungdomarnas delaktighet i samhället. Du arbetar förebyggande med barn och ungdomar och har en rådgivande och stödjande funktion.

Du arbetar med individer, grupper och på strukturell nivå. Nyckeln i arbetet är att skapa relationer för att motivera och stötta ungdomar i positiv riktning. Det främsta arbetsverktyget är du och det krävs att du är en relationsbyggare. Den strukturella och samordnande delen av arbetet innebär att samverka med personal från skola, fritidsgård, socialtjänst och polis. Du kommer även ha kontakt med föräldrar till ungdomar som befinner sig i riskzonen, eller föräldrar som önskar råd och stöd i olika frågor som rör tonårstiden.

I din tjänst ingår att leda gruppverksamheter för ungdomar samt att ha enskilda kontakter. Som person behöver du vara flexibel och kunna använda resurserna där behoven är som störst. Som fältsamordnare arbetar du både dag- och kvällstid. Under kvällstid är arbetet främst uppsökande och innebär att befinna sig i miljöer där barn och ungdomar vistas. Fältsamordnare arbetar med att i ett tidigt skede upptäcka eventuella bekymmer och visa på möjliga handlingsalternativ för att komma till rätta med dessa.

Fältsamordnare har anmälningsskyldighet, vilket innebär att i de fall där du känner oro för barn och ungdom är fältsamordnaren skyldig att kontakta socialtjänsten. Kontakten med fältsamordnaren är alltid frivillig när det gäller enskilda stödkontakter eller gruppverksamheter och vi har tystnadsplikt.  

 

Kvalifikationer

  • Du är socionom, beteendevetare eller har annan likvärdig utbildning.  
  • Du har erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdomar.  
  • Du innehar B-körkort. 
  • Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal eller skrift på svenska, ytterligare språk är meriterande. 

Du har lätt för att ta kontakt med och bygga relationer till ungdomar och andra professionella. Du har god förmåga att samarbeta och att hitta lösningar tillsammans med andra. Du är bra på att ta initiativ och är nyfiken. Du är social och bekväm med att prata inför andra och du har en god inblick i ungdomskulturer. Du är flexibel och kreativ.

Registerutdrag ur belastningsregistret skall lämnas av den som blir erbjuden tjänsten. 

 

Om arbetsplatsen

Fältsamordnarna ligger under avdelningen Trygg i Norrtälje Kommun som idag består av 12 medarbetare. Fokus ligger på barn och ungas uppväxtvillkor, tidiga insatser, delaktighet samt att öka den upplevda tryggheten hos alla invånare och att bli Sveriges tryggaste kommun. 

 

Arbetstider: Fältsamordnarna arbetar både dagtid och kvällstid, samt vid enskilda helger. I regel 2–3 fältkvällar i veckan. 

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid. Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-06-14

Sista ansökningsdag:

2022-07-14

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Fältsamordnare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Chef Trygg i Norrtälje kommun

Marita Bertilsson, marita.bertilsson@norrtalje.se, 073- 5582357

Facklig representant SSR

Minnelie Paymer, minnelie.paymer@norrtalje.se, 0766996053

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten