Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fältsamordnare till Kommunstyrelsekontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Fältsamordnare till Kommunstyrelsekontoret

 

Om tjänsten

Nu förstärker Norrtälje kommun arbetet med barn och ungdomar ytterligare för att motverka social oro, psykisk ohälsa, droger, utanförskap, rasism, våld och kränkningar. Vi söker två stycken vikarierande heltidstjänster hos oss på Trygg i Norrtälje kommun. Arbetar du hos oss får du ett meningsfullt och roligt arbete som bjuder på stora variationer där ungdomen står i fokus! Har du förmågan att kunna arbeta uppsökande, skapa relationer och kunna påverka ett riskbeteende till ett positivt förändringsarbete med det viktigaste vi har - våra barn och ungdomar? Samtidigt som du har en förmåga att samverka med allt från föräldrar till myndigheter. Då ska du söka tjänsten som fältsamordnare i Norrtälje kommun. Vi har ett väl upparbetat nätverk i kommunen där fältsamordnarna fungerar som en länk mellan vuxenvärlden och ungdomsvärlden. Trygg i Norrtälje kommun är placerade på kommunstyrelsekontoret för att arbeta kommunövergripande med förebyggande trygghetsfrågor. Norrtälje kommuns politiska vision, och mål är tydliga. Fokus ligger på barn och ungas uppväxtvillkor, tidiga insatser, delaktighet samt att öka den upplevda tryggheten hos alla medborgare och att bli Sveriges tryggaste kommun.

 

Arbetsbeskrivning

Fältsamordnare arbetar förebyggande med barn och ungdomar och är en rådgivande och stödjande insats. Du arbetar på individ, grupp och strukturell nivå. Arbetet är förebyggande genom främst uppsökande verksamhet. Det innefattar skolbesök, besök på fritidsgårdar, på nätet men också vara på platser ute där många ungdomar vistas. Nyckeln i arbetet är att skapa relationer för att motivera och stötta ungdomar i positiv riktning. Där det främsta arbetsverktyget du använder är dig själv. Den strukturella och samordnande delen av arbetet innebär att samverka med bland annat med personal från skolan, fritidsgårdarna, socialtjänsten, polisen samt med föräldrar kring ungdomar som befinner sig i riskzonen eller som önskar råd och stöd i olika frågor som rör tonårstiden. I din tjänst igår att leda gruppverksamheter för ungdomar samt att ha enskilda kontakter. En grundtanke är att vara flexibel och använda resurserna där behoven är som störst. Som fältsamordnare arbetar du både dag och kvällstid samt vid enskilda helger. Under kvällstid, som sker ca 2 kvällar i veckan, är arbetet främst uppsökande och innebär att befinna sig i miljöer där barn och ungdomar vistas. Fältsamordnare arbetar med att i ett tidigt skede upptäcka eventuella bekymmer och visa på möjliga handlingsalternativ för att komma till rätta med dessa. Fältsamordnare har även anmälningsskyldighet vilket innebär att i de fall där det finns skäl att känna oro för barn och ungdomar initierar fältsamordnaren en kontakt med socialtjänstens utredningsenhet. Kontakten med fältsamordnaren är alltid frivillig när det gäller enskilda stödkontakter eller gruppverksamheter!

 

Kvalifikationer

Vi lägger störst vikt vid din personliga lämplighet. Din bakgrund är inom det sociala fältet och vi ser gärna att du har socionom, beteendevetarexamen eller motsvarande utbildning. Du ska vara öppen, orädd, utåtriktad, engagerad, driven och ha lätt för att skapa relationer med barn och unga. Du ska vara kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig på svenska, kan du ytterligare språk är det mediterande. Samverkan är någon du tycker är roligt och är bra på. Du ska kunna arbeta självständigt men samtidigt vara en del av fältgruppen som jobbar i ett tätt team. Då du behöver vara mobil och kunna förflytta dig inom kommunen så är körkort ett krav. Registerutdrag ur belastningsregistret skall lämnas av den som blir erbjuden tjänsten. Intervjuer sker löpande.

 

Om arbetsplatsen

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Läs gärna mer om oss: www.norrtalje.se/trygg

Tillträde enligt överenskomelse

Anställningen är tidsbegränsad till och med den 31 december 2020

 

Publicerat:

2020-01-08

Sista ansökningsdag:

2020-01-31

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Fältsamordnare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Fältsamordnare

David Isaksson, david.isaksson@norrtalje.se, 0176 - 747 60, 073-962 34 29

Chef Trygg i Norrtälje kommun

Marita Bertilsson, marita.bertilsson@norrtalje.se, 0176 - 715 58, 073-558 23 57

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten