Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

F-3 lärare till Bålbroskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

F-3 lärare till Bålbroskolan

 

Om tjänsten

Vi söker dig som är erfaren, legitimerad lärare med behörighet mot de yngre åren, F-3.

Vi ser att du precis som vi tycker att en av dom viktigaste byggstenarna för goda resultat handlar om ett gott samarbete mellan lärare, elever och skolans övriga kompetenser.

Du kommer tillhöra ett årskursteam på skolan. I din roll som mentor kommer du ha ett gemensamt ansvar med de andra i teamet att strukturera bästa möjliga likvärdiga undervisning för årskursens alla elever samt ett specifikt ansvar för det relationella förhållningssättet och uppföljning av utvecking med din mentorsgrupp.

Du är en god ledare i klassrummet och är väl införstådd att det är ditt uppdrag som lärare att göra undervisningen tillgänglig för alla

 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som lärare på Bålbroskolan innebär arbete i ett årskursteam som du följer från F-klass till år 3 med såväl elever som kollegor. Tjänsten innebär arbete i ett årskursteam med lärare, fritidslärare och barnskötare, där ni tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för elevernas likvärdiga lärande och utveckling.

Ni planerar läsåret och undervisningen tillsammans, därefter genomför ni undervisningen i elevgrupperna för att sedan analysera effekterna av er egen undervisning i syfte att gemensamt bli bättre och planera vidare för elevernas lärande.

På vår skola är det viktigt att undervisa för likvärdighet i teamet och samspelet i teamet är viktigt. Du är mentor för din grupp och ansvarar för föräldrakontakter och kunskapsuppföljning i utvecklingssamtal, samtal och kunskapsbedömningar.

Under läsåret utbildas alla lärare i PAX i skolan, vi har fortbildningsfokus runt SKUA. Vi förväntar oss att du arbetar med tydliggörande pedagogik.

Utmaningarna

På Bålbroskolan arbetar vi i årskursteam och det arbetet genomförs gemensamt, stora krav ställs på samarbetsförmåga och målmedvetenhet utifrån gemensamma målstättningar för såväl team som skola. Våra arbetsytor är gemensamma och om du är en ensamvarg blir arbetet hos oss svårt.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation helst med behörighet i år F-3.

Som person har du ett stort engagemang för dina elever och du har kompetens att anpassa undervisning efter elevers skiftande förmågor.

Du är en sammanhangsförklarare och är tydlig i att säkerställa elevers kunskapsutveckling genom goda relationer.

Du är skicklig i och tycker om samarbete såväl med kollegor som vårdnadshavare och elever.

Du vågar se och synliggöra det som inte är bra i syfte att utveckla dig själv och andra för elevernas bästa.

Du är en tydlig ledare i och utanför klassrummet och kan växla mellan olika strategier och metoder beroende på vad eleverna behöver.

Du är väl förankrad i ett vetenskapligt förhållningssätt och utmanas av att utvärdera och förfina din och er undervisning för att nå bästa möjliga väg för just våra elever.

Det är meriterande med dokumenterad erfarenhet med goda resultat av läsinlärning och läsutveckling då det är ett fokusområde på skolan såväl som i kommunen. 

Vi ser gärna att du har en bred behörighet och att du har behörighet i SVA.

Du har goda kunskaper och gillar att arbeta med digitala verktyg, är van att samarbeta digitalt och har erfarenhet av att arbeta med någon skolplattform. 

Du har lätt för att kommunicera och har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du har kunskaper i engelska i tal och skrift. Goda kunskaper i annat talat språk i elevgruppen kan vara meriterande.

Om arbetsplatsen

 Välkommen till Bålbroskolan! 

Vi är en årskursteams-organiserad F-3 skola i alldeles nybyggda lokaler. Skolan har idag ca 270 elever. Vi har fyra hemvister, en för varje årskurs, ett bibliotek, en musiksal och en matsal som serverar mat från vårt tillagningskök. Vi arbetar tillsammans med varandra i teamets hemvist och tror på att arbetet för elevernas utveckling gör vi bäst tillsammans.

Bålbroskolan ligger i Rimbo, med naturen bakom skolan och den fantastiska skolgården och idrottshallen framför skolan. Bålbroskolan är den enda kommunala skolan för elever i det här åldersspannet i samhället, vi är stolta över att alla Rimbos barn är välkomna till oss. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidare ferieanställning på 100%

Tillträde datum 230109 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-11-15

Sista ansökningsdag:

2022-12-08

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

rektor

Sara Björklund, sara.bjorklund@norrtalje.se, 017573963

Biträdande rektor

Annette Karlsson, annette.karlsson@norrtalje.se, 017573961

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Wahlström, maria.wahlstrom@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

    Sök tjänsten