Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till utredningsenheten Socialförvaltningen Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om Tjänsten

 

Du blir enhetschef för en av utredningsgrupperna som utreder och fattar beslut om barns behov av skydd eller stöd. Enheten befinner sig i ett utvecklingsskede utifrån den organisationsförändring vi genomför där fokus i förändringen är att skapa en socialtjänst där klientens behov styr. Det innebär ett nära samarbete med andra enheter och avdelningar, fortsatt utveckling med Signs of Saftey, planering för en Mölndalsinspirerad arbetsmodell där andra enheter och avdelningar involveras i teamen. Allt för att nå våra mål; Rätt insats till rätt person under rätt tid. Det finns ett särskilt intresse inom förvaltningen att driva en modern socialtjänst där vi ligger i framkant utifrån digitalisering och använder tekniker som AI för att frigöra mer tid för de fysiska mötena.

Arbetsuppgifter

Du har personal, budget och verksamhetsansvar för enheten och dess medarbetare. Du leder och fördelar samt handleder medarbetarna i det dagliga arbetet. Du säkerställer nära samarbete inom enheten, på avdelningen och inom förvaltningen samt med era kollegor i teamtänket. Du följer upp flöden och processer och ser nyttan med nyckeltal och systematik. Du utvecklar din verksamhet i nära samarbete med ledningsgrupp och avdelningen för stöd o utveckling. Driver utveckling och förändring. Driver och möjliggör samverkan. Tar ansvar för helheten och har höga förväntningar på dig själv och dina medarbetare. Du arbetar med hög grad av tillit och engagemang. Du är intresserad av digitalisering och omvärldsbevakar, allt för att möjliggöra bästa möjliga socialtjänst för de som behöver oss. Du har en förståelse för varför mod tillit och kärlek (engagemang) är viktigt på arbetet. Att du är trygg med att det enda konstanta är förändring tar vi som självklart.

Kvalifikationer

Du är socionom och har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom inom kommunal socialtjänst, gärna även inom andra verksamhetsområden. Du är väl insatt i sociallagstiftningen och har erfarenhet av att arbeta enligt både SoL och LVU. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar och fatta beslut i aktuella ärenden. Du har en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering.

Höga förväntningar på chefer

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra chefer. Vi tror att med en riktigt bra ledare som verkligen bryr sig, lyssnar på sina medarbetares idéer och förstår hur viktigt det är att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare. Vi uppskattar att du har erfarenhet av chefsroll, förstår skillnaden mellan chef och ledare och du vågar styra. Du har erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du gillar struktur, är noggrann och förstår varför detta är viktigt för dina medarbetare. Du tycker att problem är något som ska lösas, inte ältas.

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun ska vår värdegrund - invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar – vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Socialförvaltningen 2.0, en socialtjänst i framkant präglad av transparens, delaktighet med digitalisering som självklar del. Vi skapar en socialtjänst byggd på evidens, flöden, metod och där digitalisering är en naturlig del i att uppnå våra mål. 

 

Socialkontoret erbjuder

  • Kontinuerlig kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och hälsotimme.
  • God möjlighet till distansarbete samt möjlighet att arbeta på restid till och från hemmet.
  • Men framförallt ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

Tillträde sker snarast. Intervjuer sker löpande.

 

Publicerat:

2020-12-18

Sista ansökningsdag:

2021-01-17

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Enhetschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

TF Avdelningschef

Lena Ander, lena.ander@norrtalje.se

HR

Maria Harg, maria.harg@norrtalje.se

Tf biträdande förvaltningsdirektör

Pia Molander Wistam, pia.molander-wistam@norrtalje.se

SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se
Ulrika Tigerhielm

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten