Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till öppenvården Socialförvaltningen Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om Tjänsten

I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera på människorna som behöver vårt stöd. Här ska vår värdegrund - invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar – vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans. För det är så vi vill bedriva socialt arbete. Välkommen till socialtjänsten i Norrtälje kommun. Socialt arbete. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Du har personal, budget och verksamhetsansvar för enheten och dess medarbetare. Du har ansvar för systematiskt utvecklingsarbete och omvärldsbevakning. Du är intresserad av och vill axla ansvaret i att vara delaktig i driva avdelningen och förvaltningen framåt. Du har två gruppledare till ditt stöd i att leda det dagliga arbetet. Du ansvarar för att din enhet tar aktiv del och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen 2.0.Du leder och fördelar via gruppledare i det dagliga arbetet. Du säkerställer nära samarbete inom enheten, på avdelningen och inom förvaltningen.

Du utvecklar din verksamhet i nära samarbete med ledningsgrupp och avdelningen för stöd o utveckling. Driver utveckling och förändring. Driver samverkan o möjliggör. Tar ansvar för helheten och har höga förväntningar på dig själv och dina medarbetare. Du arbetar med hög grad av tillit o engagemang. Du är intresserad av digitalisering och omvärldsbevakar, allt för att möjliggöra bästa möjliga socialtjänst för de som behöver oss. Du har en förståelse för varför mod tillit och kärlek (engagemang) är viktigt på arbetet. Att du är trygg med att det enda konstanta är förändring tar vi som självklart.

Kvalifikationer

Du är socionom. Du har erfarenhet av att arbeta med behandling inom kommunal socialtjänst, med såväl barn som vuxen, gärna även erfarenhet av myndighetsutövning, är väl insatt i sociallagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning. Du har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar. Du har en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering.

Höga förväntningar på chefer

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra chefer. Vi tror att med en riktigt bra ledare som verkligen bryr sig, lyssnar på sina medarbetares idéer och förstår hur viktigt det är att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare. Vi uppskattar att du förstår skillnaden mellan chef och ledare. Du vågar styra. Du har erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du gillar struktur, är noggrann och förstår varför detta är viktigt för dina medarbetare. Du tycker att problem är något som ska lösas inte ältas och Du bryr dig, på riktigt.

Om arbetsplatsen

Den sammanslagna Öppenvårdsenheten utför biståndsbeslutade insatser avs behandling och stöd för barn, unga och familjer samt inom missbruks och beroende vård. Inom enheten finns även kommunens Mini Maria i samverkan med TioHundra, case managers, Grindstugan samt nätverksledare. Enheten utför bistånd till individer och grupper. Enheten arbetar utifrån FFT som gemensam grund samt nätverkstänk och MI. Enheten har hög kompetens inom evidensbaserade metoder. Enheten ska bli en under 2021 om än fortsatt på tre olika fysiska platser och du leder det arbetet med tydlighet och struktur för att möjliggöra flexibilitet och trygghet.

Socialkontoret erbjuder

Kontinuerlig kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och hälsotimme. God möjlighet till distansarbete samt möjlighet att arbeta på restid till och från hemmet. Men framförallt ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

Tillträde sker snarast. Intervjuer sker löpande.

 

Publicerat:

2021-01-08

Sista ansökningsdag:

2021-01-24

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Enhetschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

TF Avdelningschef

Lena Ander, lena.ander@norrtalje.se

HR

Maria Harg, maria.harg@norrtalje.se

Tf biträdande förvaltningsdirektör

Pia Molander Wistam, pia.molander-wistam@norrtalje.se

SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se
Ulrika Tigerhielm

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten