Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ekonomihandläggare Gymnasiet Norrtälje Kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Ekonomihandläggare Gymnasiet Norrtälje Kommun

 

Om tjänsten

Norrtälje har ca 2000 gymnasieelever. I egen regi har vi två kommunala gymnasieskolor, Rodengymnasiet och Norrtälje gymnasiesärskola. Rodengymnasiet är Norrtälje kommuns största kommunala gymnasieskola. Här finns 14 gymnasieprogram, både högskoleförberedande och yrkesprogram, och drygt 1200 elever och 130 medarbetare. Norrtälje gymnasiesärskola har 4 nationella program med cirka 24 elever och 30 medarbetare.

I vår verksamhet har vi höga förväntningar på elever och medarbetare och vi arbetar alltid gemensamt mot att skapa den bästa utbildningen för våra elever.

Gymnasieverksamheten leds av en verksamhetschef och omfattar arbete med både friskolor och kommunala gymnasieskolor. Vi söker nu en ekonomihandläggare med ansvar för att sköta de ekonomiska delarna av verksamheten. Du kommer att arbeta nära rektor/skolchef och andra funktioner inom gymnasieverksamheten med att bygga och vidmakthålla en organisation som andas utveckling. Som ekonomihandläggare erbjuds du ett kreativt och inspirerande arbete där du kommer att kunna göra stor skillnad för hur vår organisation utvecklas. Du kommer kunna ha möjligheter att utveckla tjänsten tillsammans med rektor/skolchef.

 

Arbetsbeskrivning

Som ekonomihandläggare kommer du arbeta med den löpande ekonomin på hemkommun- och huvudmannanivå. I uppdraget ingår skolplaceringsärenden med bland annat samverkan med socialkontoret och centrala elevhälsan. Det innebär att ha fokus på de ekonomiska processerna i dessa delar. Du har också kontakt med andra kommuner och friskolor som du samverkar med utifrån placeringar och avtal.

På förvaltningsnivå kommer du att arbeta med IKE, UEDB, statsbidrag, inackorderingsbidrag, underlag för uppbokningar, löpande konteringar med mera. Arbetsuppgifterna är kopplade till elever både i kommunen, i regionen och andra delar av Sverige.

I viss utsträckning ingår även att ta fram underlag, till exempel översikt av elevvolymer till utbildningsnämnden. I uppdraget ingår även att vara behjälplig med uppgifter till förvaltning, controllers och verksamhetsledning.

En viktig del är att vara med och identifiera och bidra till en utveckling av arbetsprocesser som du medverkar i, exempelvis att utveckla digitala arbetssätt.

 

Kvalifikationer

Krav är att du har en examen från gymnasiet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ekonomi i någon form sedan tidigare och/eller utbildning i ekonomi.  

Som ekonomihandläggare behövs förmågan att samarbeta och planera tillsammans med övrig personal och verksamhetsledning. Du behöver vara noggrann, ansvarstagande och trivas med att arbeta under eget ansvar.  

Som person är du lyhörd, självgående, lösningsfokuserad och har lätt för att se detaljer och du har mest troligt ett stort intresse i att strukturera olika ekonomiska processer.  

 

 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. 

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

 

Publicerat:

2022-07-19

Sista ansökningsdag:

2022-08-15

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Ekonomiassistenter m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Programrektor

Jonas Gustafsson, jonas.gustafsson2@norrtalje.se, 0176-717 91

Bitr.verksamhetschef. Rektor

Gustav Johansson, gustav.johansson@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650
Vision Direkt, visiondirekt@vision.se, 0771-440000

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten