Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

CTO - Enhetschef IT till IT & Digitalisering

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

CTO - Enhetschef IT till IT & Digitalisering

 

Om tjänsten

Norrtälje Kommun har intensifierat arbetet med att digitalisera kommunens tjänster och processer såväl externt som internt. Kommunens vision är Global livsstil, lokalt liv. I Norrtälje har du gott om svängrum att förverkliga dina drömmar, i såväl arbete som fritid. Här möter lugnet i naturen pulsen från Stockholm en spontanresa bort. En stor möjliggörare för att förverkliga vår vision är digitalisering och effektiva IT-tjänster till såväl verksamhet som medborgare. Uppdraget och strategin för kommunens digitalisering ligger idag som en del av Kommunstyrelsekontoret IT & Digitaliseringsavdelning.

 

Arbetsbeskrivning

Som CTO- Enhetschef IT kommer du att vara ansvarig för att leda, samordna och följa upp vår tekniska IT-miljö och säkerställa en ändamålsenlig leverans av IT-tjänster till kommunens verksamheter. Du arbetar med ledningen av vår tekniska infrastruktur och är chef över ett team bestående av IT-specialister, IT- tekniker och förvaltningsledare IT samt ingår i vår IT-stab och har budgetansvar. Du ansvarar för att upphandla externa leverantörer för att säkerställa att IT-infrastruktur och digital miljö fungerar effektivt och ändamålsenligt. Tillsammans med vår CIO och CDO utarbetar du ramverk och principer för vår IT-arkitektur och säkerställer en ändamålsenlig drift av kommunens IT-tjänster och leveranser. Du rapporterar till vår CIO.

I rollen ingår det även att:

 • Följa upp externa partners och leverantörers leverans av IT-tjänster för att ställa ändamåls- och kravenliga leveranser.
 • I enlighet med vår förvaltningsmodell PM3 sätta mål och strategier för hur IT miljön skall utvecklas och underhållas.
 • Hantera teknikbudgetar och tidsramar.
 • Hålla dig uppdaterad om IT-trender och -utveckling.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskolexamen i Informatik eller närstående ämnesområde, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Ytterligare utbildning i företagsekonomi/marknadsföring, information, digitalisering eller teknik är meriterande. Du har B-körkort och kan obehindrat kommuniceraa på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift då detta krävs i det dagliga arbetet.

 

Vidare ser vi att du har:

 • Mer än 10 års erfarenhet inom IT, som IT-driftschef eller teamchef inom IT-drift.
 • Minst fem års ledarskapserfarenhet från ledning av tvärfunktionella team inom komplex IT-verksamhet.
 • Minst tre års erfarenhet av att upphandla och lägga ut komplexa IT-tjänster på externa leverantörer.
 • Erfarenhet av att analysera IT-verksamhetens processer och hur dessa kan effektiviseras för att skapa efterfrågad service och effektivitet.
 • Erfarenhet från av att driva infrastrukturutveckling och infrastrukturprojekt i en organisation i förändring.
 • Kunskap och erfarenhet om upphandling, processdokumentation, PM3 och ITIL.
 • Erfarenhet av att arbeta med offentlig verksamhet.

Har du tidigare varit med på resan från egen drift till outsourcade eller hybridmiljöer är det ett extra plus.

 

Personliga egenskaper

Som person är du drivande och kommunikativ samt har erfarenhet av omfattande förändringsarbete inom IT-verksamheter. Du behöver ha en mycket god förhandlingsförmåga och kunna följa upp leverantörer utifrån avtal och SLAer. Vidare är du serviceorienterad och kan relatera en komplex organisations uppdrag med behoven hos flera målgrupper, såsom medborgare, verksamhet och företag. Är du även flexibel i ditt sätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar dig an nya utmaningar med trygghet och mod samt har en positiv attityd kan du vara den vi söker. För att lyckas i rollen behöver du även vara en lyhörd och ödmjuk ledare som har en stark förmåga att skapa delaktighet och leverans.

 

Om arbetsplatsen

IT & Digitaliseringsavdelningen består i dagläsget av 22 medarbetare. Genom ett nära samarbete med verksamheten, ett partnerskap, är IT och digital teknik en naturlig och självklar del i kommunens utvecklingsarbete de närmaste åren.

 

Tillträde: omgående med hänsyn till uppsägningstid

 

Publicerat:

2019-12-20

Sista ansökningsdag:

2020-01-31

Typ:

Data/IT

Tjänst:

CTO

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

CIO

Bawar Akrawi, bawar.akrawi@norrtalje.se, 0176-74608

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten