Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Controller till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Controller till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med övergripande ekonomifrågor med fokus på kommunens pedagogiska verksamheter. Du kommer att arbeta strategiskt tillsammans med två controllerkollegor med både planering och uppföljning i nära samarbete med barn- och utbildningskontoret.

Barn- och utbildningskontoret är förvaltningskontor för både barn- och skolnämnden och utbildningsnämnden, med ansvar för all utbildningsverksamhet och annan pedagogisk verksamhet från förskola till vuxenutbildning i Norrtälje kommun. Tjänsten är placerad på kommunstyrelsens controllerenhet.

 

Arbetsbeskrivning

Som controller ger du konsultativt och analytiskt stöd till barn- och utbildningskontorets budgetansvariga chefer. Du driver för kontorets räkning de övergripande ekonomiska processerna, vilket omfattar planering och uppföljning avseende ekonomi- och verksamhetsstyrning på såväl övergripande som detaljerad nivå, för verksamheten relevanta redovisningsfrågor, budgetuppföljning och internkontroll. De verksamheter du kommer arbeta med bygger till stor del på barn- och elevstatistik, för vilken det är viktigt att ha en god kontroll av.

Du ansvarar tillsammans med dina controllerkollegor för framtagande av olika slags ekonomiska rapporter ur ett såväl planerande som uppföljande perspektiv. I uppdraget ingår att ha ett helhetsperspektiv, men även kunna bryta ner till underliggande faktorer.

Andra arbetsuppgifter är omvärldsbevakning, utvecklingsfrågor och utredningar, effektivisering samt kvalitetssäkring av redovisning och ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi driver ett aktivt digitaliseringsarbete där controllers förväntas att både initiera och att vara delaktiga i arbetet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk ekonomiutbildning, med inriktning mot redovisning och verksamhetsstyrning.

Följande ser vi som meriterande:

  • God erfarenhet av controllerarbete inom pedagogisk verksamhet
  • Tidigare erfarenhet av arbete med styrning och ledning inom offentlig sektor
  • Kunskap i processledning och processutveckling
  • Goda kunskaper i användande av datorstöd, som exempelvis beslutsstödsystem och office-paketet.

Som person är du initiativtagande och har ett strategiskt förhållningssätt. Du är självgående och van att driva processer. Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som externt, vilket gör att det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla relationer samt att du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation, både skriftligt och muntligt. Du tar initiativ och ser möjligheter. Du har integritet och agerar objektivt och professionellt i ditt arbete.

 

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på ekonomiavdelningen, som består av controllerenhet, redovisningsenhet samt några på avdelningen centralt placerade kollegor. Inom controllerenheten kommer du ha nio kollegor, av vilka två huvudsakligen arbetar gentemot barn- och utbildningskontoret.

 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare

 

Tillträde

Tillträde 2021-01-02 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-11-20

Sista ansökningsdag:

2020-12-03

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Controller

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Kvalitetschef och tf ekonomichef

Agneta Sjöberg, agneta.sjoberg@norrtalje.se, 0176-71161

Facklig företrädare Vision

Margit Ahlbom, Margit.Ahlbom@norrtalje.se, 0735581097

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/ • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten