Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Controller till kommunstyrelsekontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Controller till kommunstyrelsekontoret

 

Om tjänsten

Vi söker en erfaren controller som vill driva och leda processer, utveckla analysredskap och leverera beslutsunderlag till chefer och ledande politiker. Ditt fokus blir kommunstyrelsens verksamheter. Du kommer att arbeta i team tillsammans med övriga controllers på enheten och leda kommunstyrelsekontorens egna processer för planering och uppföljning i nära samarbete med en controllerkollega och chefer inom kommunstyrelsekontoret, samhällsbyggnadskontoret samt trygghets- och säkerhetskontoret.

Du kommer att arbeta i team med controllerkollegor för övriga förvaltningar i en centraliserad controllerenhet för att utveckla kommunens samlade processer för ekonomi- och verksamhetsstyrning och beslutsstödssystemet Hypergene. I tjänsten ingår skriftlig och muntlig presentation för kommunstyrelsen. Tjänsten är placerad på kommunstyrelsekontorets controllerenhet.

 

Arbetsbeskrivning

Som controller ger du och din controllerkollega konsultativt och analytiskt stöd till de tre kontorens budgetansvariga chefer. Du driver, leder och samordnar de övergripande ekonomiska processerna för kommunstyrelsens tre kontor, vilket omfattar planering och uppföljning avseende ekonomi- och verksamhetsstyrning på såväl övergripande som detaljerad nivå. Du och en controllerkollega delar på stödet till de tre kontorens chefer. Du blir ett viktigt stöd för IT i analys, kalkylering och uppföljning av drift och investeringar för den samlade IT- verksamheten.

Du skriver och sammanställer kommunstyrelsen ekonomiska rapporter och skriver tjänsteärenden. Du förväntas vara föredragande för chefer och politiker. Andra arbetsuppgifter är utvecklingsarbete och utredningar, effektivisering samt kvalitetssäkring av redovisning och ekonomi- och verksamhetsstyrning inom kommunstyrelsens verksamheter. Vi har ett intensivt utvecklingsarbete av våra processer i Hypergene till stöd för controllers och chefer där du förväntas skapa resultat med din erfarenhet och kompetens.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk ekonomiutbildning, med inriktning mot redovisning och verksamhetsstyrning, eller motsvarande kvalificerad erfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av controllerarbete samt budget- och uppföljningsprocesser med goda referenser.

Följande ser vi som meriterande:

 • Erfarenhet från processledning
 • Erfarenhet från rapportskrivning/tjänsteskrivelser
 • Erfarenhet av controllerarbete inom kommunstyrelsens verksamhetsområden
 • Erfarenhet från analys av IT-verksamhet
 • Skicklig word och excel-användare
 • Erfarenhet från beslutsstödsystem

Som person är du initiativtagande och har ett strategiskt förhållningssätt. Du är självgående och van att driva processer. Du kan prioritera, fokusera och leverera. Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som externt, vilket gör att det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla relationer samt att du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation, både skriftligt och muntligt. Du tar initiativ och ser möjligheter. Du har integritet och agerar objektivt och professionellt i ditt arbete.

 

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på ekonomiavdelningen, som består av controllerenhet, redovisningsenhet, upphandlingsenhet samt några på avdelningen centralt placerade kollegor. Inom controllerenheten kommer du ha åtta kollegor, av vilka ni är två som huvudsakligen arbetar gentemot kommunstyrelsen, och du rapporterar till chefen för controllerenheten.

 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid. Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-05-03

Sista ansökningsdag:

2022-05-22

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Controller

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Controllerchef

Christian Hedborg, christian.hedborg@norrtalje.se, 0766996931

Facklig företrädare Vision

Margit Ahlbom, margit.ahlbom@norrtalje.se, 0176 715 40

Ekonomidirektör

Germund Jonsson, germund.jonsson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten