Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

CDO till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

CDO till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Norrtälje Kommun har intensifierat arbetet med att digitalisera kommunens tjänster och processer såväl externt som internt. Kommunens vision är Global livsstil, lokalt liv. I Norrtälje har du gott om svängrum att förverkliga dina drömmar, i såväl arbete som fritid. Här möter lugnet i naturen pulsen från Stockholm en spontanresa bort. En stor möjliggörare för att förverkliga vår vision är digitaliseringen, och att skapa en bra och efterfrågad hållbar service. Uppdraget och strategin för kommunens digitalisering ligger idag som en del av Kommunkontorets IT-avdelning.

Som digitaliseringschef/CDO inom Norrtälje Kommun kommer du att vara ansvarig för att leda, samordna och följa upp arbetet med att anpassa kommunens verksamheter i en alltmer digitaliserad värld.

 

Arbetsbeskrivning 

Du leder, samordnar och följer upp kommunens mål och vision för digitalisering i nära samarbete med våra verksamheter. Arbetet innebär också att leda arbetet med fortsatt utveckling av och förståelse för ökad digitalisering som ska skapa bättre service och effektivitet såväl externt som internt.

Arbetet innebär också att finna nya möjligheter för utveckling genom digitalisering, innovationsarbete och omvärldsbevakning. Du rapporterar till vår CIO.

 

Kvalifikationer

Du har högskolexamen. Kandidat- eller masterexamen i företagsekonomi eller närstående ämnesområde. Ytterligare utbildning i marknadsföring, samt inom information, digitalisering och teknik är meriterande. Du har B-körkort och kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift då detta krävs i det dagliga arbetet.

 

Erfarenhet

 • Minst fem års progressiv ledarskapserfarenhet av förändringsledning, tvärfunktionella team och företagsövergripande program, med effektivt inflytande i hela organisationen och i komplexa sammanhang.
 • Helst minst fem års erfarenhet från informationsintensiva branscher eller digitalt avancerade företag.
 • Erfarenhet av processutveckling och digitalisering för att skapa nya modeller och kanaler.
 • Erfarenhet av att arbeta med offentlig verksamhet som anställd eller som konsult.

 

Personliga egenskaper

 • Du är tydlig, drivande och kommunikativ samt har erfarenhet av stora förändringsarbeten, strategiarbete och att hantera stora komplexa organisationer.
 • Du har förmågan att skapa skarpa analyser och att relatera kommunens uppdrag med behoven hos våra medborgare, verksamhet och näringsliv.
 • Du har erfarenhet av att analysera verksamhetens processer och hur dessa kan digitaliseras för att skapa efterfrågad service och effektivitet.
 • Du har djupgående förståelse för den digitala värld som växer fram avseende samhällets efterfrågan (hur människor/företag använder tekniken) som på tillgångssidan (ny teknik som utvecklas).
 • Du har kunskap om digital marknadsföring, analys, SCM och CRM.
 • Du har mycket god förmåga till analytiskt, strategiskt konceptuellt tänkande och rådgivningsförmåga.
 • Du har stark förmåga att skapa delaktighet och leverans och förmåga att effektivt driva igenom förändringar för medarbetare, processer och teknik i en dynamisk och komplex arbetsmiljö.
 • Du är bra på att muntligt förklara både digitala koncept och tekniker.

 

Om Arbetsplatsen

IT & Digitaliseringsavdelningen består i dagsläget av 22 medarbetare. Genom ett nära samarbete med verksamheten, ett partnerskap, är IT och digital teknik en naturlig och självklar del i kommunens utvecklingsarbete de närmaste åren.

 

Tillträde enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2020-02-06

Sista ansökningsdag:

2020-03-01

Typ:

Data/IT

Tjänst:

CDO

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

CIO

Bawar Akrawi, bawar.akrawi@norrtalje.se, 0176-74608

Rekyteringschef

Daniel Johansson Falk, daniel.johansson-falk@norrtalje.se, 0739623591

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten