Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bygglovshandläggare till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Bygglovshandläggare till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla arbetsuppgifter i en organisation där du är delaktig i att utveckla verksamheten, skapa innovationer och initiera förbättringar. Vill du vara med på vår resa? Välkommen med din ansökan! 

Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi blir snabbt fler och söker nu dig som brinner för myndighetsutövning ur ett invånarperspektiv och som tycker om att leda andra människor i det arbetet. Denna fantastiska tjänst ger dig möjlighet att driva Norrtälje kommun framåt och vidare mot högre höjder.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lösningsorienterad och engagerad bygglovshandläggare till vår bygglovsavdelning. Handläggning av ärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken (tillstånd och tillsyn) utgör basen för verksamheten och omfattar hantering av bygglov, anmälan, strandskyddsdispenser och tillsynsfrågor. I tjänsten har du mycket kontakt med allmänheten genom rådgivning och information gällande frågor som rör bygglovsprocessen. Du kommer även att ha omfattande kontakter med övriga enheter/kontor inom Norrtälje kommun, myndigheter, byggherrar och entreprenörer. Hos oss har arbetet alltid två delar, sitt ”vanliga jobb” som man i grunden är anställd för och jobbet att aktivt bidra till utveckling. Din kunskap, engagemang och kreativitet är vår viktigaste resurs och vi förväntar oss att alla är med och utvecklar och effektivisera vårt arbete. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom bygglovshandläggning, byggnadsteknik eller har annan lämplig aktuell utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av plan- och bygglagsfrågor är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. B-körkort erfordras. Samhällsbyggnadskontoret arbetar aktivt med verksamhetsutveckling med invånaren i fokus. Vi är ett prestigelöst team som trivs på vår arbetsplats. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser. För att passa in i rollen som bygglovhandläggare hos oss, tror vi att du är en serviceinriktad, effektiv person med utvecklingsdriv och öga för tekniska lösningar för att förbättra för våra invånare.

 

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar idag ca 90 engagerade medarbetare inom avdelningarna: bygglov, miljö- och hälsoskydd, geodata, mark-och exploatering samt planavdelningen. Norrtälje är en expansiv kommun vilket innebär ett högt in- och utflöde av t ex byggrelaterade ärenden. Bygglovsavdelningen består av ca 15 medarbetare som hanterar ca 2300 ärenden per år. Kommunen har idag dessutom ca 30 000 fastigheter som är beroende av enskilda VA-lösningar och det pågår en omfattande utbyggnad av det kommunala VA-nätet. Med en sådan stor verksamhet är utvecklingsfrågorna högt prioriterade och vi arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling. Norrtälje kommun arbetar Lean-inspirerat vilket innebär att vi bl.a. jobbar med ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem. En förutsättning för att kunna arbeta effektivt, modernt och med invånarfokus är en digitaliserad miljö. I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund, Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

 

Tillträde snarast. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-06-02

Sista ansökningsdag:

2020-07-05

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administratörer i offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Johan Andersson, johan.andersson@norrtalje.se, 0176-71664

Naturvetarna

Pernilla Eriksson, pernilla.eriksson2@norrtalje.se, 0176-71473

Vision

Karolina Nordstrand, karolina.nordstrand@norrtalje.se, 0176-74618

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten