Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandmän till Räddningstjänsten Norrtälje Kommun

RäddningstjänstenRäddningstjänsten verkar för att Norrtälje ska vara en trygg och säker kommun för samtliga invånare, även under svåra förhållanden. Vi håller beredskap dygnet runt på våra fem brandstationer på Blidö, i Norrtälje, Hallstavik, Rimbo och Älmsta.
Vårt uppdrag är komplext och vi verkar både förebyggande och skadeavhjälpande. I det förebyggande uppdraget ingår bland annat information, råd och anvisningar till invånare samt utbildning av elever och medarbetare i kommunen. Räddningstjänsten ansvarar för tillsynsärenden avseende brandskydd samt tillstånds- och tillsynsärenden avseende hantering av brandfarliga och explosiva varor. Vi bedriver brandskyddskontroll i egen regi och ansvarar för sotningen som utförs av upphandlad entreprenör.
Den skadeavhjälpande verksamheten omfattar räddningsinsatser vid bränder, olyckor, utsläpp av miljöfarliga ämnen och andra olyckor. Vi samarbetar med åtta andra räddningstjänstorganisationer i Räddningsregion östra Svealand.

Brandmän till Räddningstjänsten Norrtälje Kommun

 

Beskrivning av tjänsten

I denna befattning kommer du att ingå i ett av våra fyra skiftlag. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär både praktiskt och administrativt arbete. Arbetsdagen består av dagliga rutiner och arbete inom egna ansvarsområden. Vidare kommer du att deltaga i, samt planera och leda övningar och utbildningar. Du kommer att vara en del i olika projekt och i räddningstjänsten vanligt förekommande uppgifter.

Som brandman är du tillgänglig för utryckning i den skadeavhjälpande verksamheten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har räddningstjänstutbildning kombinerat med två års arbetslivserfarenhet som brandman på heltid, alternativt tre års arbetslivserfarenhet från räddingstjänst på en deltidsstation.

Formella krav

- Körkortsbehörighet C. (CE-behörighet skall uppvisas inom 6 månader från anställning)

- Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

- Räddningstjänstutbildning, SMO, GRiB, eller motsvarande

- God fysisk förmåga 

- Godkända anställningstest samt läkarundersökning enligt AFS för rök- och kemdykning.

 

Meriterande

- Båtförarutbildning

- Räddningsledarutbildning

- Tillsyn A/B

- Körkortsbehörighet CE (Krav vid eventuell provanställnings slut)Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Anställning

Heltid, Tillsvidareanställning, Bilaga R

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse

 

Urvalsarbete och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Sista ansökan: 12 februari 2023.

 

Publicerat:

2023-01-20

Sista ansökningsdag:

2023-02-12

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Samordnare Heltid

Robert Haag, robert.haag@norrtalje.se

Facklig företrädare, Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en skärgårdskommun i hjärtat av Roslagen. Till ytan är Norrtälje kommun den största kommunen i Stockholms län. Här finner du härlig mix av lantliga miljöer och en stad i tillväxt och utveckling. Norrtälje har småstadens idylliska stadskärna, öppna landskap, natur, hav och en fantastisk skärgård med tusentals öar. När du arbetar i vår kommun har du möjlighet att kombinera ett inspirerande jobb med en aktiv fritid i natursköna miljöer. Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda öppnar för ännu fler möjligheter.

Sök tjänsten