Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Brandman till Räddningstjänst i Rimbo

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Brandman till Räddningstjänst i Rimbo

 

Om tjänsten

Norrtälje Kommun söker nu en brandman till deltidsstationen i Rimbo. Kanske är det just du som är vår nästa brandman? Den utbildning du behöver får du av oss! Som brandman i Rimbo får du en gedigen utbildning, spännande och oförutsägbara arbetsuppgifter, en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion. Vill du göra skillnad och bidra till tryggheten i det samhälle där du bor? Då tycker vi att du ska söka till oss!

Arbetsbeskrivning

Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman. Som brandman på vår deltidtidsstation håller du beredskap på förutbestämda tider. Beredskapen kan du hålla hemifrån, från din ordinarie arbetsplats eller där det passar dig, så länge du kan inställa dig på stationen inom fem minuter när larmet går. I Rimbo är vi fyra skift som tillsammans håller beredskapen, dygnet runt, alla dagar i veckan. Det finns flera olika schema-varianter och vi är flexibla vad gäller att hitta en lösning som passar dig. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta i Rimbo. I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Vi hjälper till vid bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm som exempelvis vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Övningar och vidareutbildning ingår även i tjänsten.

Kvalifikationer

När du söker till vår deltidsstation i Rimbo finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss vid anställning. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvalitéer och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt. För att uppnå en så bred kompetens som möjligt i våra styrkor söker vi människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vi letar dig med ett stort engagemang som delar av din tid kan vara tillgänglig för utryckning. Då antalet kvinnor är underrepresenterade i vår organisation ser vi gärna kvinnliga sökande. Inom vår organisation finns goda möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling. För att arbeta som brandman krävs att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska. Om du går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en testdag där du får genomgå olika arbetsrelaterade moment samt en intervju. Du kommer också att få genomgå en läkarundersökning. Därefter gör vi en helhetsbedömning som avgör om du går vidare.

Om arbetsplatsen

Vårt mål är att Norrtälje skall vara en trygg kommun att bo i för samtliga invånare. En del i vårt arbete är att bedriva räddningsinsatser för att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Vi jobbar i nära samarbete med ambulans, polis och andra aktörer och tar hand om bland annat bränder, trafikolyckor, hjärtstopp och sanering av miljöfarliga ämnen. Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor när dom behöver oss. Vårt uppdrag innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och olycksutredning. Räddningstjänsten är också ansvarig för kommunens krisberedskap och som en del av kommunen är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vid tragiska händelser stödjer vi drabbade med personal som har specialutbildning för detta. I kommunen finns en heltidsstation i Norrtälje och fyra deltidsstationer som ligger i Älmsta, Hallstavik, Rimbo och på Blidö. Här kan du läsa mer om oss: www.norrtalje.se/raddningstjansten

Testdag för uttagning 5 september 2019

 

Publicerat:

2019-07-19

Sista ansökningsdag:

2019-09-01

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Stationssamordnare Rimbo brandstation

Tom Bengtsson, tom.bengtsson@norrtalje.se, 0175 739 27

Facklig representant Kommunal

Eddie Åkerlind, eddie.akerlind@norrtalje.se, 0176-71293

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten