Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandmän till Norrtäljes nya deltidsstation

RäddningstjänstenRäddningstjänsten verkar för att Norrtälje ska vara en trygg och säker kommun för samtliga invånare, även under svåra förhållanden. Vi håller beredskap dygnet runt på våra fem brandstationer på Blidö, i Norrtälje, Hallstavik, Rimbo och Älmsta.
Vårt uppdrag är komplext och vi verkar både förebyggande och skadeavhjälpande. I det förebyggande uppdraget ingår bland annat information, råd och anvisningar till invånare samt utbildning av elever och medarbetare i kommunen. Räddningstjänsten ansvarar för tillsynsärenden avseende brandskydd samt tillstånds- och tillsynsärenden avseende hantering av brandfarliga och explosiva varor. Vi bedriver brandskyddskontroll i egen regi och ansvarar för sotningen som utförs av upphandlad entreprenör.
Den skadeavhjälpande verksamheten omfattar räddningsinsatser vid bränder, olyckor, utsläpp av miljöfarliga ämnen och andra olyckor. Vi samarbetar med åtta andra räddningstjänstorganisationer i Räddningsregion östra Svealand.

Brandmän till Norrtäljes nya deltidsstation

Norrtälje deltid- En ny utryckningsstyrka i befintliga lokaler!

Under 2023 kommer räddningstjänsten att starta upp en utryckningsstyrka i beredskap på Norrtälje brandstation, som komplement till den heltidsstyrka som finns idag. Den är tänkt att bestå av en styrkeledare och två brandmän i beredskap som rycker in till stationen när larmet går. Fyra skiftlag delar på beredskapen som hålls dygnet runt, årets alla dagar.

Vi söker både dig med erfarenhet från brandmannayrket och dig som har erfarenhet av att köra tung lastbil, samt dig utan utbildning och erfarenhet. 

Om tjänsten

Räddningstjänsten söker nu Brandmän till vår nya utryckningsstyrka i beredskap i Norrtälje.

Som Brandman kommer du att få vara med från början i uppstarten av verksamheten. Du får en gedigen utbildning, spännande och oförutsägbara arbetsuppgifter, en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion. Vill du göra skillnad och bidra till tryggheten i Norrtälje? Då tycker vi att du ska söka till oss!

Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman. Du har beredskap på förutbestämda tider och beredskapen kan du hålla hemifrån, från din ordinarie arbetsplats eller där det passar dig, så länge du kan inställa dig på stationen inom tio minuter när larmet går.

I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Vi hjälper till vid många bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och andra sjukvårdsfall. 

Övningar och vidareutbildning är andra uppgifter som ingår i tjänsten och inom vår organisation finns goda möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling. 

När du söker till utryckningsstyrkan i beredskap i Norrtälje finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman. Den utbildning som krävs får du av oss vid anställning. I rekryteringen ser vi efter olika kvalitéer och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp. 

För att uppnå en så bred kompetens som möjligt i våra styrkor söker vi människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vi letar dig med ett stort engagemang som delar av din tid kan vara tillgänglig för utryckning. 

För att arbeta som brandman krävs att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska då en tydlig kommunikation är en mycket viktig del av arbetet.

Meriterande är:

C-, CE-, BE-körkort

Brandmannautbildning

Styrkeledarutbildning

För dig som går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en dag med olika arbetsrelaterade moment samt en intervju. Du kommer också att få genomgå en läkarundersökning. Därefter gör vi en helhetsbedömning som avgör om du går vidare till vår introduktionsutbildning. För dig med räddningstjänsterfarenhet kommer vi att anordna en anpassad introduktion.

Om Räddningstjänsten:

Vårt mål är att Norrtälje skall vara en trygg kommun att bo i för samtliga invånare. En del i vårt arbete är att bedriva räddningsinsatser för att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö och det är inom detta område du kommer att ha dina arbetsuppgifter. Vi jobbar i nära samarbete med ambulans, polis och andra aktörer och tar hand om bland annat bränder, trafikolyckor, hjärtstopp och sanering av miljöfarliga ämnen.  

Vill du läsa mer om vår verksamhet så gå gärna in på www.norrtalje.se/raddningstjansten

Anställningsform

Beredskap enligt schema var fjärde vecka eller enligt överenskommelse

Lön enligt centralt kollektivavtal, RiB 22, samt lokalt kollektivavtal

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Sista ansökan 19 februari 2023.

Publicerat:

2023-01-17

Sista ansökningsdag:

2023-02-19

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Styrkeledare

Erik Sahlgren, erik.sahlgren@norrtalje.se, 073-558 21 88

Enhetschef Deltid och Utbildning

Fredrik Olsson, fredrik.olsson2@norrtalje.se, 073-962 30 21

Facklig företrädare, Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en skärgårdskommun i hjärtat av Roslagen. Till ytan är Norrtälje kommun den största kommunen i Stockholms län. Här finner du härlig mix av lantliga miljöer och en stad i tillväxt och utveckling. Norrtälje har småstadens idylliska stadskärna, öppna landskap, natur, hav och en fantastisk skärgård med tusentals öar. När du arbetar i vår kommun har du möjlighet att kombinera ett inspirerande jobb med en aktiv fritid i natursköna miljöer. Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda öppnar för ännu fler möjligheter.

Sök tjänsten