Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandmän till Hallstavik

Räddningstjänsten Norrtälje


Räddningstjänsten är en del av kommunens trygghets- och säkerhetskontor och vi verkar för att Norrtälje ska vara en trygg och säker kommun för samtliga invånare - även under svåra förhållanden. Vi håller beredskap dygnet runt på fem orter där våra brandstationer finns. Heltidsstationen ligger i Norrtälje och deltidsstationerna i Rimbo, Hallstavik, Älmsta och på Blidö.
Vårt uppdrag är komplext och vi jobbar både förebyggande och skadeavhjälpande. I uppdraget ingår bland annat:
  • Operativ verksamhet som genomför räddningsinsatser vid bränder, olyckor, akuta sjukdomsfall, utsläpp av miljöfarliga ämnen och krissituationer.
  • Utbildning och rådgivning till invånare och kommunmedarbetare inom exempelvis förebyggande av brand och livräddning (HLR).
  • Att som remissinstans bistå enheter inom kommunen samt andra myndigheter i brandskyddsfrågor.
  • Myndighetsansvar i tillstånds- och tillsynsärenden bland annat avseende brandskydd, hantering av brandfarliga och explosiva varor samt för verksamheterna brandskyddskontroll och sotning.

Brandmän till Hallstavik

Om tjänsten

Norrtälje Kommun söker nu Brandmän till deltidsstationen i Hallstavik. Kanske är det just du som är vår nästa Brandman? Den utbildning du behöver får du av oss!

Som Brandman i Hallstavik får du en gedigen utbildning, spännande och oförutsägbara arbetsuppgifter, en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion.

Vill du göra skillnad och bidra till tryggheten i det samhälle där du bor? Då tycker vi att du ska söka till oss!

Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman. Som brandman på vår deltidtidsstation håller du beredskap på förutbestämda tider. Beredskapen kan du hålla hemifrån, från din ordinarie arbetsplats eller där det passar dig, så länge du kan inställa dig på stationen inom fem minuter när larmet går.

I Hallstavik är vi fyra skift som tillsammans håller beredskapen, dygnet runt, alla dagar i veckan. Det finns flera olika schema-varianter och vi är flexibla vad gäller att hitta en lösning som passar dig. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta i Hallstavik.

I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Vi hjälper till vid många bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Övningar och vidareutbildning är andra uppgifter som ingår i tjänsten.

När du söker till vår deltidsstation i Hallstavik finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss vid anställning. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvalitéer och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.

För att uppnå en så bred kompetens som möjligt i våra styrkor söker vi människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vi letar dig med ett stort engagemang som delar av din tid kan vara tillgänglig för utryckning. 

Inom vår organisation finns goda möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling.

För att arbeta som brandman krävs att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska då en tydlig kommunikation är en mycket viktig del av arbetet.

För dig som går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en dag med olika arbetsrelaterade moment samt en intervju. Du kommer också att få genomgå en läkarundersökning. Därefter gör vi en helhetsbedömning som avgör om du går vidare till vår introduktionsutbildning.

Om Räddningstjänsten:

Vårt mål är att Norrtälje skall vara en trygg kommun att bo i för samtliga invånare. En del i vårt arbete är att bedriva räddningsinsatser för att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö och det är inom detta område du kommer att ha dina arbetsuppgifter. Vi jobbar i nära samarbete med ambulans, polis och andra aktörer och tar hand om bland annat bränder, trafikolyckor, hjärtstopp och sanering av miljöfarliga ämnen. 

I Norrtälje kommun finns fem Brandstationer. En heltidsstation i Norrtälje och fyra deltidsstationer som ligger i Älmsta, Hallstavik, Rimbo och på Blidö.

Deltidsstationerna har en mycket viktig roll att fylla då kommunen är stor geografiskt. Tack vare dessa är kommunen en trygg och säker plats oavsett var du bor.

Vill du läsa mer om vår verksamhet så gå gärna in på www.norrtalje.se/raddningstjansten

Anställningsform

Beredskap enligt schema var fjärde vecka eller enligt överenskommelse

Lön enligt centralt kollektivavtal, RiB 22, samt lokalt kollektivavtal

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2022-07-22

Sista ansökningsdag:

2022-09-01

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Styrkeledare

Conny Hedin, conny.hedin@norrtalje.se, 070-320 40 99

Enhetschef Deltid och Utbildning

Fredrik Olsson, fredrik.olsson2@norrtalje.se, 073-962 30 21

Samordnare Hallstaviks brandstation

Mikael Johansson, mikael.johansson@norrtalje.se, 070-952 94 34

Facklig företrädare, Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje


Norrtälje är en skärgårdskommun i hjärtat av Roslagen. Till ytan är Norrtälje kommun den största kommunen i Stockholms län. Här finner du härlig mix av lantliga miljöer och en stad i tillväxt och utveckling. Norrtälje har småstadens idylliska stadskärna, öppna landskap, natur, hav och en fantastisk skärgård med tusentals öar. När du arbetar i vår kommun har du möjlighet att kombinera ett inspirerande jobb med en aktiv fritid i natursköna miljöer. Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda öppnar för ännu fler möjligheter.

Sök tjänsten