Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandmän till Blidö

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Brandmän till Blidö

 

Om tjänsten

Norrtälje Kommun söker nu en Brandman till deltidsstationen på Blidö. Kanske är det just du som är vår nästa Brandman? Den utbildning du behöver får du av oss! Som Brandman på Blidö får du en gedigen utbildning, spännande och oförutsägbara arbetsuppgifter, en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion. Vill du göra skillnad och bidra till tryggheten i det samhälle där du bor? Då tycker vi att du ska söka till oss!

 

Arbetsbeskrivning

Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman. Som brandman på vår deltidtidsstation håller du beredskap på förutbestämda tider. Beredskapen kan du hålla hemifrån, från din ordinarie arbetsplats eller där det passar dig, så länge du kan inställa dig på stationen inom åtta minuter när larmet går. 

På Blidö är vi fyra skift som tillsammans håller beredskapen, dygnet runt, alla dagar i veckan. Det finns flera olika schema-varianter och vi är flexibla vad gäller att hitta en lösning som passar dig. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta på Blidö.

I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Vi hjälper till vid många bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Övningar och vidareutbildning är andra uppgifter som ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationer

När du söker till vår deltidsstation på Blidö finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss vid anställning. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvalitéer och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.

För att uppnå en så bred kompetens som möjligt i våra styrkor söker vi människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vi letar dig med ett stort engagemang som delar av din tid kan vara tillgänglig för utryckning. Då antalet kvinnor är underrepresenterade i vår organisation ser vi gärna kvinnliga sökande.

Inom vår organisation finns goda möjligheter till vidareutbildning och personlig utveckling.

För att arbeta som brandman krävs att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska då en tydlig kommunikation är en mycket viktig del av arbetet. Om du går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en testdag där du får genomgå olika arbetsrelaterade moment samt en intervju. Du kommer också att få genomgå en läkarundersökning. Därefter gör vi en helhetsbedömning som avgör om du går vidare.

 

Om arbetsplatsen

Vi jobbar i nära samarbete med ambulans, polis och andra aktörer och tar hand om bland annat bränder, trafikolyckor, hjärtstopp och sanering av miljöfarliga ämnen. Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor när dom behöver oss.

Vårt uppdrag är komplext och innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och olycksutredning. Räddningstjänsten är också ansvarig för kommunens krisberedskap och som en del av kommunen är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vi har ett nära samarbete med Trygg i Norrtälje kommun och vid tragiska händelser stödjer vi drabbade med personal som har specialutbildning för detta.

I Norrtälje kommun finns fem Brandstationer. En heltidsstation i Norrtälje och fyra deltidsstationer som ligger i Älmsta, Hallstavik, Rimbo och på Blidö.

Deltidsstationerna har en mycket viktig roll att fylla då kommunen är stor geografiskt. Tack vare dessa är kommunen en trygg och säker plats oavsett var du bor.

Vill du läsa mer om vår verksamhet så gå gärna in på www.norrtalje.se/raddningstjansten

 

Testdag 8 September. Introduktionsutbildning och tillträde hösten 2020. Lön enligt Rib19

 

Publicerat:

2020-07-31

Sista ansökningsdag:

2020-09-02

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Samordnare deltidsverksamheten

Fredrik Olsson, fredrik.olsson2@norrtalje.se, 073-9623021

Samordnare Blidö brandstation

Stefan Ring, stefan.ring@norrtalje.se, 070-092 53 06

Brandman

Nicklas Almkvist, nicklas.almkvist@norrtalje.se, 073-996 52 00

Facklig representant Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

Sök tjänsten