Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandman med inriktning drift och underhåll

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Brandman med inriktning drift och underhåll

 

Om tjänsten

Räddningstjänsten Norrtälje kommun är en organisation i förändring som tar ett viktigt och verkligt ansvar för kommunens heltäckande arbete inom området skydd mot olyckor. En central del i detta är säkerställandet av vår interna operativa förmåga genom kontinuerlig kompetensutveckling vilket du som blivande medarbetare är högst delaktig i. Vi tror att du som fyller denna roll är en strukturerad person med passion för att utveckla räddningstjänstens arbete inom Drift & Underhåll, både administrativt och operativt.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en person som kan ingå i en utav våra fyra skift beredskapsmässigt, operativ räddningstjänst och skadeförebyggande verksamhet. Normal service och reparationsarbete på bl.a. fordon, materiel och fastigheter. Deltaga i, samt planera och leda övningar och utbildningar för hel och deltidspersonal.

Arbetsuppgifterna i rollen är varierande och innebär både operativt och strategiskt arbete. Du är en del av ett team där samarbete, struktur och kommunikation är en stor byggsten för att arbetet ska flyta på framgångsrikt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter förutom det operativa, kommer att vara inom enheten Drift & Underhåll, där du avlastar enhetschefen med projektarbeten, uppföljning, utveckling och genomförande av för rollen andra avsedda arbetsuppgifter.

I grunden är det skifttjänstgöring som brandman, men dagtidstjänstgöring kommer att förekomma.

 

Kvalifikationer (Krav)

- Utbildning SMO, Brandman heltid, Räddningsinsats eller motsvarande

- Körkortsbehörighet C (CE-behörighet skall uppvisas innan provanställnings slut)

- Godkända fystester samt läkarundersökning

- Mycket goda kunskaper inom fordon och material kopplat till operativ räddningstjänst

- Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift

 

Sammantaget letar vi efter en person som har lätt för att skaffa sig en överblick, prioritera, inte är rädd för att fatta snabba beslut och med förmåga att verkställa. Du ska trivas med att jobba operativt och drivs av att förmedla lärande och utveckla andra. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt i projektform, gärna även som projektledare. Slutligen har du god förmåga att se helhetsbilden inom verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

 

Kvalifikationer (Meriterande)

- Erfarenheter från operativt arbete som brandman

- Kunskaper inom Word, Exel, Data samt fordonsel

- Kunskaper om släcksystem kopplade till operativa fordon

- Erfarenhet av upprättande av riktlinjer, instruktioner och liknande

 

Anställningsform

Tillsvidare heltid

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Övrigt

I Norrtälje kommun värnar vi om våra medarbetares arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi tillämpar positiv särbehandling för det underrepresenterade könet vid lika kompetenser.

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

 

 

Publicerat:

2020-12-15

Sista ansökningsdag:

2021-01-15

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Bitr.Avdelningschef

Robert Haag, robert.haag@norrtalje.se, 0176-71643

Facklig representant Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten