Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande rektor till Svanbergaenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Biträdande rektor till Svanbergaenheten

Nu rekryterar vi en biträdande rektor till Svanbergaenheten

Om tjänsten

Nu söker vi en biträdande rektor som vill vikariera hos oss under vårterminen, med start 4 januari 2021, med eventuell möjlighet till förlängning.

En viktig framgångsfaktor i vår verksamhet är det kollegiala lärandet. Med hjälp av förväntningar och positiva utmaningar skapar vi en framgångsrik och utvecklande skola och fritidsverksamhet där människor får utrymme att växa. Verksamheten på Svanbergaenheten präglas av positiva utmaningar för eleverna med fokus på nyfikenhet i lärandet. 

Som biträdande rektor kommer en av dina huvuduppgifter vara,  att tillsammans med rektor och ledningsgrupp leda och vidareutveckla skolans pedagogiska utvecklingsarbete. Du kommer också att ha personalansvar för lärare och övrig personal.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med dina medarbetare utvecklar och tydliggör du riktlinjer, arbetssätt och processer med särskilt fokus på skolans pedagogiska samt förebyggande och hälsofrämjande arbete. I rollen ingår ansvar för systematiskt kvalitetsarbete. Du ansvarar även för pedagogisk handledning av lärarna och driver pedagogiskt utvecklingsarbete tillsammans med rektor.

Du rapporterar till rektor och du kommer att ha långtgående möjligheter till egna beslut på delegation från henne. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen deltar du i det strategiska ledningsarbetet och bidrar till den fortsatta utvecklingen av skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen pedagogisk bakgrund och är en utbildad och erfaren lärare med god kunskap om grundskolans verksamhet. Det är bra om du har erfarenhet från en arbetsledande och samordnande roll inom skola och har lett förändrings- och utvecklingsarbete med goda resultat. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet och slutförd eller pågående rektorsutbildning.

Om du är en tydlig, synlig och engagerad ledare är det här rätt jobb för dig! För oss är det viktigt att du som ledare skapar delaktighet, goda relationer och förtroende såväl bland elever och medarbetare som föräldrar. Du är också en handlingskraftig person med mod och integritet som är trygg i dig själv och har förmåga att på ett strukturerat sätt driva en verksamhet framåt för att nå skolans mål.

Det är viktigt att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift, att lyssna och att samarbeta. Du har ett stort intresse av att gemensamt med andra driva utveckling av skolverksamhet.

Om arbetsplatsen

Svanberga rektorsområde består av två skolor: Svanberga skola och Söderbykarls skola. Svanberga skola är naturskönt belägen intill sjön Erken, en mil norr om Norrtälje tätort. Här går idag drygt 400 elever i åldrarna från förskoleklass till årskurs nio. Söderbykarls skola ligger 17 km norr om Norrtälje, här går idag drygt 40 elever i åldrarna från årskurs två till årskurs sex. Söderbykarls skola ligger centralt i samhället Söderbykarl med närhet till natur och friluftsliv.

En viktig framgångsfaktor i vår verksamhet är det kollegiala lärandet. Med hjälp av förväntningar och positiva utmaningar skapar vi en framgångsrik och utvecklande skola där människor får utrymme att växa. Verksamheten på Svanbergaenheten präglas av positiva utmaningar för eleverna med fokus på nyfikenhet i lärandet.

Så jobbar vi

  • Vi arbetar med det kollegiala lärandet och har höga förväntningar på vår redan höga nivå av pedagogiska och didaktiska kompetens.
  • Vi har nyligen börjat med läsutveckling som inte bara ger övning utan också en lugn stund om dagen då eleverna läser för varann.
  • Vi är utbildade inom NPF och hittar både de fysiska och pedagogiska verktygen för att anpassa till särskilda behov.
  • Vår ambition är att alltid vara professionella och omsorgsfulla i vårt bemötande mot såväl elev som medarbetare och är väldigt engagerade i varje elev och dennes väg till att nå kunskapsmålen.
  • Här lyder en harmoni som är väldigt uppskattad av personal och elever.
  • Här är alla apple teacher. Vi utvecklar oss till att bli en ADS skola och ligger i framkant inom digital pedagogik.

Så tycker medarbetarna

Det jag tycker är unikt här är trivsel och gemenskap i kollegiet”

–  Sofia Ekstrand, lärare med specialpedagogiskt uppdrag  

”Jag upplever något utav en familjär känsla – trots att vi är så många. En väldig professionalism där vi ställer höga krav på varandra – men samtidigt har ett gott samarbete. Vi har elever som trivs väldigt bra här ”ute på landet”
– Anders Berg, kurator

”Här på Svanberga är man en del av något större, en anda. Alla känner alla och alla känner sig behövda oavsett yrke på skolan. Vi i personalen har en unik relation till eleverna vilket innebär att vi bryr oss om och vill arbetar tillsammans för att nå så bra kunskapsutvecklings som möjligt. Varje elev får vara sig själv och blir sedda utan att andra barn ifrågasätter deras personlighet”
– Johan Gustafsson, lärare 

”Känslan jag får av Svanberga skola är trygghet, klokhet, alla barn är allas barn, hjälpsamhet, flexiblitet och att det aldrig är långt ifrån ett skratt”
– Anna Sivermalm, lärare med specialpedagogiskt uppdrag

”Svanberga skola har en otroligt varm atmosfär där personalen verkligen tar hand om varandra. Man känner verkligen hur all personal är engagerade i eleverna och det märks verkligen på det bemötande man får tillbaka från barnen.”

– Linnea Lundgren, medarbetare på fritids

Publicerat:

2020-11-17

Sista ansökningsdag:

2020-12-01

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Fritidspedagog

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Katarina Björk, katarina.bjork@norrtalje.se, 0176-71470

Facklig företrädare för Lärarförbundet

Anna Sivermalm, anna.sivermalm@norrtalje.se

Facklig representant för Lärarnas Riksförbund

Per Karlsson, per.karlsson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/ • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten