Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Biträdande rektor till Roslagsskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Biträdande rektor till Roslagsskolan

 

Om tjänsten

Är du en driven, kunnig och entusiasmerande utvecklare av pedagogik på högstadiet? Då ska du komma till oss! Vår duktiga Lisa går vidare till andra uppdrag och vi söker därför en biträdande rektor på heltid till Roslagsskolan.

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i nära samarbete med rektor och övrig personal och i uppdraget ingår personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete. Utöver sedvanliga skolledaruppgifter som systematiskt kvalitetsarbete, leda möten, skriva olika planer osv har vi några prioriterade områden för vår blivande biträdande rektor.

Vi driver ett pedagogiskt utvecklingsarbete, med grund i forskning, för högre måluppfyllelse och vill att du tar stor del i att driva den utvecklingen vidare tillsammans med rektor. Vår målsättning är att få fler elever med på tåget, att varje individ vågar utmana sig själv och kan driva sitt lärande framåt. Förutom pedagogiska metoder handlar det om att förvärva ett förhållningssätt, hos både elever och personal, för att lyckas med detta. Du kommer också att verka för ökad elevdelaktighet. I det uppdraget ingår att driva och fortsatt utveckla vårt elevråd. Även schemaläggning ingår i uppdraget.

Vi använder iPads i lärandet och alla våra lärare har precis blivit "Apple Teachers". För att nå ökat engagemang och förbättrade resultat behöver vi vässa elevdelaktigheten på ett meningsfullt sätt. Med vårdnadshavarna vill vi utveckla ett modernt och hanterligt sätt att kommunicera och nå ökad delaktighet.

 

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom pedagogik eller annat som bedöms likvärdigt
 • Erfarenhet av och kunskap om grundskolan och dess styrdokument
 • Besitter goda pedagogiska kunskaper och god förmåga att förmedla och entusiasmera andra
 • Uppdaterad på aktuell och relevant skolforskning
 • Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet av ledarskap
 • Intresse av och erfarenhet av att jobba med inflytande för elever och vårdnadshavare
 • Behärskar kommunikationsstrategier och den moderna tekniken
 • Det är meriterande om du har gått rektorsprogrammet
 • Öppet förhållningssätt och god samarbetsförmåga
 • God kommunikationsförmåga
 • Lyhörd och tydlig, coachande ledarskap
 • Relationsskapande. Motiverar och engagerar
 • Självgående, driven

 

Om arbetsplatsen

Roslagsskolan är belägen i centrala Norrtälje och vilket ger varierande lärandemöjligheter genom närheten till företag, idrottsanläggningar, bibliotek liksom naturen i närområdet.

På Roslagsskolan går ca 570 elever i åk 7-9 fördelade på fyra arbetslag. Här arbetar drygt 60 engagerade medarbetare varav närmare 50 är pedagoger som med stor ämnesstolthet skapar en miljö som på bästa sätt främjar lärande. På vår skola ligger vi väl framme i att utnyttja modern teknik och digitala resurser i arbetet med elevers kunskapsutveckling. I Norrtälje kommun har alla elever i åk 7-9 liksom pedagogerna tillgång till egen läsplatta/dator.

Vi deltar i lärarstuderandes utbildning, VFU.

Vi är en enhet som hela tiden utvecklas och vi har tagit på oss att leva upp till de höga förväntningar på ökad kvalitet och måluppfyllelse som ställs på skolan idag och i framtiden.

Våra ledord är förhållningssätt, professionalitet och uppdraget.

 

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2019-01-08

Sista ansökningsdag:

2019-02-08

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor Roslagsskolan

Ann-Katrin Hegart, ann-katrin.hegart@norrtalje.se, 0176-71430

Rektor

Helena Dagerfors, helena.dagerfors@norrtalje.se, 0176-714 30

Facklig representant, Läraförbundet

Anna Mattsson, anna.mattsson@norrtalje.se

Facklig företrädare

Petra Jansson, petra.jansson2@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten