Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande rektor till Norrgärdsskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Biträdande rektor till Norrgärdsskolan

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hos oss på vår fantastiska skola Norrgärdsskolan som ligger belägen i centrala Norrtälje. Det här är en tjänst för dig som har erfarenhet av skolledningsarbete sedan tidigare och har en vilja att påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Norrgärdsskolan är en relativt nyetablerad organisation där två skolor gått ihop och bildat en enhet. Under läsår 2022-23 kommer organisationen växa ytterligare och grundsärskolan kommer bli en del av vårt rektorsområde.

 

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Norrgärdsskolan (inriktning grundskolan) kommer du tillsammans med rektor och två biträdande rektorer ansvara för och leda skolans utveckling mot uppsatta mål med stöd i det systematiska kvalitetsarbetet och andra styrdokument vilket skolan lyder under. Det kommer bli en spännande utmaning att nu få skapa tydlighet i den nya organisationen och här ser vi fram emot att få ta del av dina tankar och din kompetens i det arbetet. I din roll kommer du få axla ett stort ansvar, i det ingår arbetsuppgifter inom medarbetaransvar, arbetsmiljö, administration, ekonomi, elevhälso- och trygghetsfrämjande arbete, skolutveckling och samarbete med elever och vårdnadshavare. Undervisningen ska utformas så att varje elevs förutsättningar respekteras och tas till vara på, och det är där vi ser framför oss att du kommer vägleda med en trygg och tydlig hand.

Hos oss får du tillsammans med kollegor inspirera och skapa förutsättningar till ett lustfyllt lärande varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av en skolledarroll, som biträdande rektor eller rektor. Du ska också ha erfarenhet från arbete som lärare i grundsskola, med legitimation, för att vara aktuell för denna tjänst. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från en politiskt styrd organisation, likväl har genomfört rektorsutbildningen. I din roll som skolledare kommer du leda verksamheten med stöd i vår värdegrund; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Här har du liksom vi, ett positivt förhållningssätt där vi vill skapa delaktighet och goda förutsättningar för både elever och personals utveckling och arbete. 

Som person är du samarbetsorienterad och lyhörd med en god förmåga att leda andra. Du är trygg i din yrkesprofession och står stadigt i svåra situationer och utmaningar som man kan få gå igenom i rollen som skolledare. I mötet med andra har du en god förmåga att lyssna in, men du kan också i situationer där det krävs vara bekväm med att förmedla och stå stadigt i fattade beslut.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig tydligt och korrekt i svenska språket, både tal och skrift. Du behöver också känna dig trygg med administrativa arbetsuppgifter och i navigation i digitala verktyg. 

 

Om arbetsplatsen

Norrgärdsskolan är en kommunal F-6 skola, fördelad i två byggnader (tidigare Grindskolan och Parkskolan) belägen i Norrtälje stad, med stora härliga gräsytor och små skogsområden runt knuten. Vi har omkring 550 elever på skolan, och trots att Norrgärdsskolan är en stor skola består känslan av småskalighet. Vi arbetar i arbetslag med gemensamt ansvar för eleverna. Vår vision är att alla barn ska känna glädje i skolan, både själv och från andra man möter. Alla barn ska känna sig trygga med tillit till vuxna och den egna förmågan att lösa olika situationer. Glädje och trygghet ska ligga till grund för att varje barn ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och skolans arbete ska hanteras av lösnings-och utvecklingsfokus för att stötta barnen mot det målet. Våra ledord är trygghet, glädje och kunskap.

 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare 100%

Tillträde datum 1 augusti 2022

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-05-04

Sista ansökningsdag:

2022-05-25

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747 92

Facklig representant Ledarna

Knut Nygaard, knut.nygaard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig representant lärarförbundet

Lena Ådahl, lena.adahl@norrtalje.se, 0176 713 02

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten