Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande rektor till Lommarskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Biträdande rektor till Lommarskolan

Lommarskolan söker nu en biträdande rektor med fokus på fritids och lågstadiet.

Arbetsbeskrivning:

Tillsammans med rektor kommer du att leda och vidareutveckla verksamheten genom ett tydligt och inspirerande pedagogiskt ledarskap. Genom god insikt i skolans styrdokument och systematiska kvalitetsarbete leder du medarbetare och arbetslag i deras utveckling både enskilt och kollektivt. Medarbetaransvar och ekonomiskt ansvar ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker någon med fritidslärarexamen, fritidspedagogexamen eller lärarexamen och som har minst fem års erfarenhet av att arbeta inom fritidshem eller skola. Arbetar du, eller tidigare har arbetat, som skolledare eller i annan chefsroll är det meriterande. Likväl är genomförd eller pågående rektorsutbildning ett plus i kanten.

Då vi hela tiden försöker hitta nya möjligheter när det gäller digitala läromedel och digitalt lärande ser vi gärna att du har goda kunskaper inom dessa områden samt ett öppet sinne för att testa på nya vägar fram till målet.

Lommarskolan har i ett nära samarbete med Norrtälje kommuns centrala elevhälsa utformat bildstöd och anpassningar av lärmiljön i alla klassrum. För att vidareutveckla detta arbeta behöver du som biträdande rektor ha goda kunskaper kring elever med NPF.

En god förmåga att samarbeta kommer att ligga som grund för ditt arbete samtidigt som du kommer att behöva driva egna frågor på ett självständigt sätt. På Lommarskolan löser vi de problem som uppstår, självklart tacklar du problem på samma sätt. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument ser vi att du uttrycker dig väl i svenska språket i både skrift och tal.

 

Om arbetsplatsen

Lommarskolan är just nu en f-6 skola med cirka 100 elever men till hösten 2021 övergår den till att bli en f-9 skola när ett högstadium för cirka 150 elever flyttar in i lokalerna. Skolan kommer att genomgå renoveringar samt byta namn för att ytterligare förtydliga att en nystart sker.

Inför att högstadiet flyttar in har en arbetsgrupp tagits fram som just nu arbetar på att sätta ihop en pedagogisk vision som hela skolan ska följa. Då skolan är belägen i ett naturskönt område med närhet till vatten och fina natur- och strövområden kommer vi att arbeta mycket med natur, miljö och hållbarhet i fokus.

Vi ligger väl framme i att utnyttja modern teknik och digitala resurser i arbetet med elevers kunskapsutveckling. Vi är en enhet som hela tiden utvecklas och vi har tagit på oss att leva upp till de höga förväntningar på ökad kvalitet och måluppfyllelse som ställs på skolan idag och i framtiden.

Roliga saker som händer just nu på Lommarskolan:

  • All personal genomför Rädda Barnen och Skolverkets utbildning kring Traumamedveten omsorg (TMO).
  • I samarbete med RF-SISU Uppland genomför vi en rörelsesatsning på skolan som ett led i att förbättra folkhälsan.
  • All personal deltar i en fortbildning i Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt (SKUA) som genomförs av Mälardalens högskola.

Anställningsform

100% Tillsvidareanställning

Tillträde enligt överenskommelse men senast 210801

Publicerat:

2020-12-16

Sista ansökningsdag:

2021-01-15

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor Lommarskolan

Erik Nord, erik.nord@norrtalje.se, 0176-71920

Representant för Lärarförbundet

Tomas Johansson, tomas.johansson@norrtalje.se

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Anna- Karin Lönnström, anna-karin.lonnstrom@norrtalje.se, 0176-71465

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten