Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande rektor till Hallsta skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Biträdande rektor till Hallsta skola

 

Om tjänsten

I Hallsta skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential och för att nå dit behöver vi de bästa medarbetarna. Vi som arbetar på Hallsta skola gör stor skillnad för våra elever. Arbetslagen på Hallsta skola är indelade i F-6, 7-9 samt Fritidshemmet. Varje arbetslag leds av en arbetslagsledare som har i uppdrag att leda arbetslaget mot ett hälsofrämjande arbete med fokus på resultat. All personal på Hallsta skola värnar om varma och förtroendefulla relationer med alla barn/elever och all personal på Hallsta skola är goda förebilder.

Uppdraget som biträdande rektor på Hallsta skola innebär delat ansvar för pedagogisk utveckling, systematiskt kvalitetsarbete, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ska tillsammans med rektor och biträdande rektor leda, utveckla och styra verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för uppföljning av enhetens resultat. Till ditt stöd kommer du att ha kvalificerade administrativa handläggare inom elevregistrering och IT. Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektor. Skolan befinner sig i ett pågående utvecklings- och förändringsarbete.

 

Arbetsuppgifter

 • Leda skolans verksamhet mot uppställda mål tillsammans med rektor och biträdande rektor
 • Arbeta med lednings-, utvecklings- och uppföljningsfrågor tillsammans med rektor och biträdande rektor
 • Personalansvar för ett antal medarbetare
 • Ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet
 • Ansvar för personaladministration (löner, avtal, rekryteringar etc.) tillsammans med skoladministratör
 • Övriga ansvarsområden i överenskommelse med rektor och biträdande rektor

 

Kvalifikationer

Du har pedagogisk eller annan relevant högskolexamen samt erfarenhet av grundskola. Tidigare skolledarerfarenhet är ett krav och genomgången utbildning på Rektorsprogrammet är önskvärt, dock inget krav då vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god lednings- och planeringsförmåga och är strukturerad och ansvarstagande i ditt arbete. Du är skicklig på att hantera relationer till både elever, vårdnadshavare och personal och motiveras av att samarbeta med andra. Vi ser också att du i ditt ledarskap har goda strategier att möta medarbetare i arbetet med elever i behov av stöd och elever med behov av extra utmaningar. I din yrkesproffession har du god förmåga att driva, analysera och skapa resultat utifrån uppdrag, läroplan och uppställda mål. På Hallsta skola leder vi personalen med hög tillit och höga förväntningar, där ser vi att du liksom vi tar till vara på medarbetarnas kompetens att själva ta beslut och ta ansvar i arbetslagen. Du har en god administrativ förmåga och lätt att sätta dig in i nya IT system. Krav för den här tjänsten är också flytande svenska i både tal och skrift. Du ser arbetsmiljöarbetet som ett viktigt område för allas skull – stora som små.

 

Om arbetsplatsen

Hallsta skola är en F-9-skola med tillhörande fritidshem, med goda kommunikationer till och från Norrtälje. Naturen finns utanför
knuten. Hos oss går 410 elever. Vi är stolta över vår verksamhet som visar allt högre kunskapsresultat. Vår
ambition är att det ska vara roligt och utvecklande att arbeta på Hallsta skola. Vi har byggt upp en organisation med
välfungerande arbetslag och goda stödfunktioner. Vi har ett elevhälsoteam med många olika
professioner. Vi följer systematiskt upp elevernas resultat och för oss är det viktigt att eleverna har en god
pedagogisk, fysisk och psykosocial lärmiljö.

 

 

Övrigt

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Hel- eller deltid. Tillsvidare. 

Tillträde datum: enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-11-11

Sista ansökningsdag:

2021-12-04

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Skolledare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Inger Langetz, inger.langetz@norrtalje.se, 070-2320272

Biträdande rektor

Susanna Wiberg, susanna.wiberg@norrtalje.se, 0175-25667

Företrädare för Skolledarförbundet

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747092

Facklig representant Lärarförbundet

Niklas Tärnholm, niklas.tarnholm@norrtalje.se, 0176-71312

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten