Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Biträdande rektor till Hallsta Skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Biträdande rektor till Hallsta Skola

 

Om tjänsten

Som biträdande rektor leder du tillsammans med rektor den dagliga operativa verksamheten i skolan. Du ansvarar för den övergripande administrationen och samverkar med rektor och som medlem av ledningsgruppen i det strategiska arbetet. IT-frågor med system, schemaläggning, rapportering och databaser ingår i ansvarsområdet samt täta kontakter med elever, personal och vårdnadshavare.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som med mod, självständighet och engagemang vill bidra till Hallsta skolas utveckling. Ditt uppdrag är att i samarbete med rektor, medarbetare och elever utveckla färdriktning och framtid för skolorna. I samverkan med rektor skall du utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av utbildning och undervisning med elevernas kunskapsutveckling i fokus. Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet och där du och rektor ges möjligheter att ömsesidigt utveckla och utmana varandra i rollen som skolledare. Du kommer att ha en viktig roll i utvecklingen av skolornas verksamhet med hög delaktighet från medarbetarna. Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar för ett tjugotal medarbetare. Ditt ansvarsområde kommer också att rymma något av områdena: - schemaläggning - lokalfrågor - deltagande i skolans elevhälsoteam - ansvara för incidentrapporter och kränkningsärenden samt hålla i skolans trygghetsarbete - ansvara för förberedelseklasserna.

 

Kvalifikationer

Som person har du en god ledarskapsförmåga och är strategisk, tänker övergripande och kan se långsiktiga konsekvenser av beslut. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och fattar beslut utifrån tillgänglig information. Du samlar systematiskt in underlag för analys och utveckling av verksamheten. Du har en pedagogisk examen och har tidigare erfarenhet av att arbeta som biträdande rektor eller annan liknande ledarerfarenhet. Har du genomfört eller påbörjat den statliga rektorsutbildningen är det en merit. Du vill vara ute i verksamheten och arbeta operativt genom lektionsbesök, samtal och genom att vara en del i arbetslagens arbete. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har ett stort engagemang för pedagogiska frågor. Du ser teamets styrkor, samtidigt som du är självständig, drivande och strukturerad. Du är inte rädd för att rycka in där det behövs för helhetens bästa. Du vet att interaktionen mellan skolans samtliga medarbetare är avgörande för ett lyckat utvecklings- och förändringsarbete, tillika för elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt. Du är proaktiv och förändringsbenägen samtidigt som du är noggrann.

 

Om arbetsplatsen

Vill du jobba på en skola med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Hallsta skola något för dig! Hallsta skola är en F-9 skola med ca 440 elever med tillhörande fritidsverksamhet i samhället Hallstavik. Digitala verktyg är en viktig del av undervisningen. Vi använder iPad från åk1 till åk9. Våra elever representerar en mångfald av språk och erfarenheter. Gemensamt för alla är att de möts i vår verksamhet i början av sin livslånga kunskapsresa. Till och från Hallstavik finns det möjlighet att pendla med buss från Norrtälje och Uppsala. Välkommen till oss på Hallsta skola!

 

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-01-08

Sista ansökningsdag:

2019-02-08

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Magdalena Stare, magdalena.stare@norrtalje.se, 0175-25660

Facklig representant, Lärarförbundet

Ulrika Blomberg, ulrika.blomberg@norrtalje.se, 0175-25661

Facklig representant för Lärarnas Riksförbund

Maria Lauri, maria.lauri@norrtalje.se, 017625644

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten