Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avdelningschef till Roslagens kulturskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Avdelningschef till Roslagens kulturskola

 

Om tjänsten

Vår kommun växer så det knakar och på kultur- och fritidskontoret rustar vi nu för framtida utmaningar. Nuvarande avdelningschef för kulturskolan kommer snart gå i pension och vi söker därför hans efterträdare.

Som avdelningschef med ansvar för kulturskola påverkar du kulturskolans möjligheter att erbjuda barn och unga undervisning av hög kvalitet i kulturella och i andra olika konstnärliga uttryckssätt.

 

Arbetsbeskrivning

Du har ett övergripande strategiskt ansvar för kulturskolans verksamhetsområde och ansvarar för att utveckla kulturskolans roll i samhällsutvecklingen.

Du verkar för att utveckla en relevant och inspirerande kulturskola för barn och unga i Norrtälje kommun, bland annat genom samverkan med övriga enheter inom förvaltningen.

I arbetet ingår ansvar för personal, budget, verksamhet och utvecklingsuppdraget. Du rapporterar till förvaltningsdirektören i kultur- och fritidsförvaltningen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en prestigelös och lösningsfokuserad ledare med stort intresse för kulturskolefrågor som gärna vill bidra med nya kreativa idéer. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med samarbetspartners och har ett övergripande helhetsperspektiv. 

Du är självgående i ditt arbete och känner dig trygg i att ta självständiga beslut gällande verksamheten. Du har erfarenhet av liknande chefsuppdrag sedan tidigare och har förståelse för en kommuns uppdrag, budget, styrning och ledning. Du har kunskaper i MBL, ATL och arbetsmiljölag samt erfarenhet av samverkan med fackliga organisationer. Du har egen erfarenhet av undervisning och utövande av något av de ämnen som förekommer inom Roslagens Kulturskola.

 • Du är en musiker /annan konstutövare på professionell nivå.
 • Du har en relevant högskoleutbildning.
 • Du har erfarenhet av att leda pedagogisk och konstnärlig/scenisk verksamhet inom kulturskola eller liknande verksamhet.
 • Du har förmåga till helikopterperspektiv och inser värdet i att bygga goda relationer såväl internt som externt.
 • Du har god kommunikativ förmåga såväl skriftligen som muntligen.
 • Du har kunskaper i användning av digitala plattformar och administrativa system.
 • Du förstår vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och kan se verksamheten som en del av helheten. 
 • Du är en positiv, lyhörd och tydlig ledare med integritet som har förmågan att entusiasmera och skapa ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat.

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Om arbetsplatsen

Totalt består avdelningen av 25 medarbetare, varav huvuddelen arbetar deltid. Våra medarbetare uppskattar särskilt den gedigna ensembleverksamheten med t ex blåsorkestrar, stråkorkestrar, olika sessiongrupper och de flertaliga kompetensutvecklingsprojekten för personalen och våra internationella samarbeten genom ERASMUS.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 augusti 2022.

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-12-21

Sista ansökningsdag:

2022-01-30

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Kultur- och fritidsdirektör (nås från 3 jan 2022)

Adam Persson, adam.persson@norrtalje.se, 0176-712 29

Avdelningschef Roslagens kulturskola

Mikael Långs, john-mikael.langs@norrtalje.se, 0176-71427

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0709929788

Vision

Ewa Wallander, ewa.wallander@norrtalje.se, 0176-714 28

Lärarnas Riksförbund

Samuel Norberg, samuel.norberg@norrtalje.se

Lärarförbundet

Niklas Tärnholm, niklas.tarnholm@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten