Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsmarknadscoach till Arbetsmarknadscenter

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Arbetsmarknadscenter är socialförvaltningens enhet för sysselsättning. Den huvudsakliga målgruppen är kommuninvånare som idag uppbär försörjningsstöd. Det övergripande uppdraget är att mobilisera deltagare till egen försörjning i form av arbete eller studier. För att nå målen arbetar vi med egna arbetstränings- och praktikplatser, externa praktikplatser samt med evidensbaserade metoder.

Enheten består idag av fem arbetsmarknadscoacher, en praktiksamordnare och en arbetsterapeut. Arbetet bedrivs huvudsakligen från lokaler på Campus Roslagen, möten sker på fler platser i kommunens alla delar efter behov.

 

Arbetsuppgifter

Som coach arbetar du i team med socialsekreterare kring invånare i behov av egen försörjning. Tillsammans planerar ni för insatser som du realiserar och följer upp. Du observerar och dokumenterar deltagares utveckling. Du har kontakter med privata och offentliga arbetsgivare där deltagare praktiserar och arbetstränar. Supported Employment är ett för oss fungerande arbetssätt som du givetvis delar.

I vissa fall arbetar vi med validering av kompetenser bland våra deltagare. Där är din roll observerande och dokumenterande, en viktig länk i deltagares väg mot arbetsuppgifter nödvändiga för oss alla. Du hanterar deltagarmöten med respekt för individen och en positiv inställning till deltagarens kapacitet. Vi arbetar med MI som grund i våra möten och följer upp att möten hålls i den andan.

Om det krävs arbetar vi i gruppformat. Särskilt i syfte att lyfta kompetens kring jobbsökande. Där är din roll att hålla i grupper om 8-10 personer, följa upp hemuppgifter och administrera utfall.

 

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten ska du ha dokumenterad erfarenhet av arbetsmarknadsnära arbete med vuxna personer som står långt från arbetsmarknaden. Du har erfarenhet från fler aspekter av arbetsliv som kan komma till nytta för våra deltagare, personlig mognad är viktig. Du har en kapacitet att observera, iscensätta och följa upp deltagares olika aktiviteter. Detta beskriver du från tidigare arbetsplatser.

  • Du ska ha dokumenterad erfarenhet och/eller utbildning i Supported Employment samt MI (minst grundutbildning).
  • Du ska ha dokumenterad erfarenhet och/eller erfarenhet av Motiverande samtal (MI), lägst grundutbildning
  • För att klara av arbetsuppgifterna behöver du vara insatt i frågor som rör missbruk och NPF. Dokumenterad erfarenhet av detta ska framgå i din ansökan.
  • Troligen har du en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för rollen.
  • Personliga egenskaper är väldigt viktiga.

Goda kunskaper i svenska är nödvändiga, andra språk är meriterande.

 

Eftersom vi rör oss över hela kommunen behöver du ha minst körkort B vilket ska framgå i ansökan.

 

Tillträde 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat:

2020-10-28

Sista ansökningsdag:

2020-11-28

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Lokalvårdare i offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Peter Westerberg, peter.westerberg@norrtalje.se, 0176-71227

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/ • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten