Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

AST- Pedagog till Sam Flex på Rodengymnasiet

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

AST- Pedagog till Sam Flex på Rodengymnasiet

 

Om tjänsten

Sam Flex på Rodengymnasiet är en särskild inriktning av samhällsvetenskapsprogrammet, för elever med diagnos inom autismspektrum. Vi startade höstterminen 2017 med en årskurs etta, och har nu en årskurs ett och en årskurs två. Till höstterminen 2019 kommer vi att ha alla tre årskurserna. Dessutom har vi sedan augusti 2018 också en klass som läser Individuella alternativet. Vi håller till i en egen flygel i skolan, som är inredd i lugna färger och har s.k. dagsljusbelysning som är hälsofrämjande. Eleverna får stöd av sin mentor som följer elevgruppen under hela skoldagen. Du som söker kan vara grundskole- eller gymnasielärare, ha specialpedagogisk utbildning eller ha annan lämplig pedagogisk utbildning. Vi ser gärna att du har ämnesbehörighet i några av de kurser som ingår i samhällsvetenskapsprogrammet, så att du även kan ha viss ämnesundervisning i din tjänst. Viktigast av allt är dock att du är kvalificerad att möta elever med diagnos inom autismspektrum, och har förmågan att få eleven att växa.

 

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter: - Vara mentor för år 1, en klass med tio elever där alla har diagnos inom autismspektrum. - Finnas med under hela skoldagen och hjälpa eleverna att komma igång och att genomföra sitt arbete under lektionerna. - Hjälpa eleverna i deras sociala utveckling; bygga självförtroende, arbeta med gruppdynamiken och vara en förebild, så väl på lektionstid som under elevernas raster. - Tätt samarbete med elevernas vårdnadshavare. - Vara ett stöd för ämneslärarna och tillsammans med dem utforma och anpassa undervisningen så att den främjar elevernas lärande och utveckling på bästa sätt. - Beroende på ämneskompetens även undervisa i några av kurserna.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i det här uppdraget behövs: - God förmåga att skapa relation till elever med diagnos inom autismspektrum. - Förmåga att läsa av grupprocesser samt elevers behov, och handla därefter. - Flexibilitet och kreativitet samt en mycket god förmåga att skapa struktur. - Tålamod och förmåga att vara både lyhörd och tydlig. - Vilja att arbeta nära dina kollegor och fatta gemensamma beslut. - Pedagogisk utbildning; du är gärna grundskole- eller gymnasielärare med specialpedagogisk kompetens, eller har lång erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om arbetsplatsen

På Rodengymnasiet får du bidra till en inspirerande och kreativ arbetsmiljö som öppnar dörrar till nya världar för våra elever. Genom att ge både trygghet och utmaningar vill vi skapa kraft hos våra elever att våga och klara mer än de tror. Gillar du att jobba i team kring en elevgrupp, skapa både struktur och upptäckarglädje tillsammans med andra kunniga pedagoger så kom till oss. Vårt ledord är: Vi ger liv åt dina drömmar!

 

Tillträde: I slutet av vårterminen på hel- eller deltid, för att bli insatt i arbetet. Heltid från 2019-08-01.

Antal tjänster beror på sökantal till den nya klassen. Kan alltså vara 1-2 personer vi letar efter

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-02-01

Sista ansökningsdag:

2019-03-10

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Gymnasielärare i allmänna ämnen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Anna- Karin Lönnström, anna-karin.lonnstrom@norrtalje.se, 0176-71465

Samordnare Sam Flex

Karin Avellan Hultman, karin.avellan-hultman@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten