Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Administratör till Wigulfskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Administratör till Wigulfskolan

 Om tjänsten

Som skoladministratör på Wigulfskolan möts du av varierande arbetsuppgifter och kommer i kontakt med en mängd olika områden inom skola. Du kommer att arbeta som ledningsstöd åt skolans rektor och biträdande rektor. Tillsammans med oss arbetar du för att bidra till positiv utveckling för våra barn och elever

Arbetsbeskrivning

I rollen som administratör arbetar du med administrativt stöd till rektor, biträdande rektor, elever och personal. I din roll bistår du ledningen med statistik och andra underlag samt agerar sekreterare vid möten. Vidare kommer du även att arbeta med bland annat schemaläggning, hantering av elevansökningar, inköp, vikarieanskaffning, fakturahantering, felanmälningar samt andra stödjande arbetsuppgifter till verksamheten. Du är en viktig länk på enheten som koordinerar och håller samman olika delar för såväl elever som personal och rektor/biträdande rektor. Vi förväntar oss att den som jobbar i rollen tar sig an både de små och de stora frågorna och alltid säkerställer att arbetet genomförs på ett lagenligt och rättssäkert sätt. Att arbeta som administratör innebär en hel del självständigt arbete, du behöver trivas med att driva och själv kunna prioritera dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, helst en eftergymnasial utbildning inom administration, ekonomi eller annan likvärdig utbildning. Det är en fördel om du har kompletterat din utbildning med exempelvis marknadsföring, layout, juridik eller kunskaper om informationsteknologi och informationssökning

Erfarenhet inom administration krävs och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom skola. Du har erfarenhet av att jobba digitalt och lätt för att ta dig an nya digitala arbetssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med system från skolverksamhet, såsom lärportal och schemaläggning och närvarohantering för elever.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. För att trivas i rollen hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Du är i din yrkesroll noggrann, ansvarsfull och kvalitetsmedveten. Eftersom arbetet drivs till största del självständigt behöver du kunna arbeta på egen hand, ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

 

Om arbetsplatsen

Wigulfskolan är just nu en f-6 skola med cirka 100 elever men till hösten 2021 övergår den till att bli en f-9 skola när ett högstadium för cirka 150 elever flyttar in i lokalerna. Skolan kommer att genomgå renoveringar samt byta nuvarande namn till Wigulfskolan för att ytterligare förtydliga att en nystart sker.

Då skolan är belägen i ett naturskönt område med närhet till vatten och fina natur- och strövområden kommer vi att arbeta mycket med natur, miljö och hållbarhet i fokus.

Vi ligger väl framme i att utnyttja modern teknik och digitala resurser i arbetet med elevers kunskapsutveckling. Vi är en enhet som hela tiden utvecklas och vi har tagit på oss att leva upp till de höga förväntningar på ökad kvalitet och måluppfyllelse som ställs på skolan idag och i framtiden.

Roliga saker som händer just nu på Wigulfskolan:

  • All personal genomför Rädda Barnen och Skolverkets utbildning kring Traumamedveten omsorg (TMO).
  • I samarbete med RF-SISU Uppland genomför vi en rörelsesatsning på skolan som ett led i att förbättra folkhälsan.
  • All personal deltar i en fortbildning i Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt (SKUA) som genomförs av Mälardalens högskola.

Anställningsform

Tillsvidare

Deltid 80% fördelat på 5 dagar i veckan

Tillträde

210804

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-04-26

Sista ansökningsdag:

2021-05-26

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administrativa assistenter

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Rektor Parkskolan & Lommarskolan

Erik Nord, erik.nord@norrtalje.se, 0176-71920

Facklig representant Kommunal

Eva Stråhle Karlsson, eva.strale@norrtalje.se

Fackförbundet vision

Anneli Blomberg, annli.blomberg@norrtalje.se, 0176-71190

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten