Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Administrativ koordinator (nämndsekreterare) till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Administrativ koordinator (nämndsekreterare) till Norrtälje kommun

Vill du vara med och bygga den demokratiska processen? Är du intresserad av samhällelig utveckling? Börja jobba hos oss på kommunstyrelsekontorets kansli.

Om tjänsten

Kansliet är hjärtat i den demokratiska processen. Vårt jobb är att säkra att beslutsunderlag inför kommunstyrelse, fullmäktige och övriga nämnder håller hög kvalitet och att det finns effektiva processer för att genomföra mötena. På kansliet är hög service gentemot såväl invånare som förtroendevalda en självklar utgångspunkt för vårt arbete.

Arbetsbeskrivning

Som administrativ koordinator bidrar du till att de förtroendevalda politikerna i Norrtälje kommun får det stöd som behövs för att fatta korrekta och välgrundade beslut. Du stödjer beslutsprocessen för ett antal politiska instanser såsom kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och utskott. Din roll är att säkra att alla underlag håller hög kvalitet och möten kan genomföras på ett professionellt sätt. Du är därför involverad i hela processen från att sätta agendor och vara stöd när mötena genomförs till att tillsammans med politiker och kollegor följa upp fattade beslut.

I uppdraget ingår följande uppgifter:

  • Vara sekreterare i nämnder och styrelser med tillhörande utskott. I uppgiften ingår att i dialog med nämndordförande ta fram agenda, skicka ut kallelse och föra protokoll. I rollen ingår också att bereda ärenden inför behandling i nämnd eller styrelse.
  • Tjänstgöra vid kommunfullmäktiges sammanträde. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att föra protokoll eller hantera sammanträdessystemet.
  • Tillsammans med övriga kollegor utveckla kansliets verksamhet, både våra processer och digitala system.
  • Utföra andra administrativa arbetsuppgifter relaterade till kansliets verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med den typ av arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som nämndsekreterare eller motsvarande samt om du har en examen inom juridik, statsvetenskap eller offentlig förvaltning. Det är också meriterande med erfarenhet av IT-systemen Platina och Meetings+.

Vi har höga förväntningar på varandra i teamet och vi förväntar oss att du bidrar till att lösa kansliets arbetsuppgifter. Du är en problemlösare och har känsla för service. Vi ser att du tar dig an arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är stabil och bidrar med ordning och reda.  Du gillar att tillsammans med andra driva utvecklingsarbete och bidra till ständiga förbättringar. Vi ser det som en självklarhet att du är van att arbeta digitalt och har en utmärkt skriftlig förmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

På kommunstyrelsekontorets kansli arbetar totalt 9 personer inom nämndsekretariatet, valadministrationen och Norrtälje Stadsarkiv tillsammans för att möta våra förtroendevaldas och invånares behov. Kansliet ansvarar för beredning av ärenden och sekreterarskap för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med dess utskott, teknik- och klimatnämnden med utskott, val- och demokratinämnden samt styrelsen för Norrtälje kommunhus AB.

I vårt arbete utgår vi från Norrtälje kommuns värdegrund: Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar.

Annonsen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2021-07-07

Sista ansökningsdag:

2021-08-16

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administrativa assistenter

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Kanslichef

Mikael Forssander, mikael.forssander@norrtalje.se, 0176-711 06

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Stabs- och planeringschef

Joakim Appelquist, joakim.appelquist@norrtalje.se, 0176-28 3421

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten