Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Administrativ chef vid Kommunstyrelsekontorets kansli

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Administrativ chef vid Kommunstyrelsekontorets kansli

 

Om tjänsten

Vi söker en erfaren administrativ chef till kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun. I arbetet ansvarar du och dina medarbetare för att den demokratiska beslutsprocessen blir effektiv och tydlig för förtroendevalda, tjänstemän och invånare. Älskar du kombinationen ”Ordning och reda” och ständig utveckling är detta en roll för dig. 

 

Arbetsbeskrivning

Som administrativ chef kommer du att vara operativt och strategiskt ansvarig för de tre huvudverksamheterna inom kommunstyrelsekontorets kansli, nämndsekretariatet, stadsarkivet och systemförvaltning av kommunens ärendehanteringssystem. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för verksamheten.

Du leder och utvecklar dina medarbetare. Tillsammans ansvarar ni för att det finns kommunövergripande arbetssätt som skapar tydliga processer för beslutshantering, säkerställer att beslutsunderlagen håller hög kvalitet, säkrar att politiska möten genomförs på ett effektivt sätt och att allt dokumenteras på ett lagenligt sätt. Arbetet kräver en överblick över beslutsprocesserna i samtliga kommunens förvaltningar. Tillgänglighet och service till de förtroendevalda är en viktig del av arbetet på kansliet. Att skapa ett gott samverkansklimat med kollegor i hela kommunen är viktigt för att lyckas i rollen. 

 

Utmaningarna

Kommunstyrelsekontorets kansli utgör navet i den politiska beslutsprocessen och har till uppgift att stötta förtroendevalda och tjänstemän i framtagande av underlag, beslutsfattande och dokumentation. Kommunens verksamheter kräver att politiska beslut fattas kontinuerligt och därför är det avgörande att kansliets arbete är organiserat så att politiska möten genomförs enligt plan och att beredningsprocessen är effektiv.

Under de kommande åren kommer Norrtälje kommun att intensifiera utvecklingsarbetet för att skapa tydliga, kommunövergripande beredningsprocesser. Syftet är att öka effektiviteten och transparensen samtidigt som kvaliteten i de förtroendevaldas underlag ökar. Tjänsten som administrativ chef är en nyinrättad funktion, som utöver ansvar för den operativa driften för kansliet, även kommer samordna utvecklingsarbetet. Viktiga delar i förändringsresan är ökad digitalisering och ökad samverkan mellan kommunens olika delar. 

 

Kvalifikationer

 • Akademisk examen från högskola eller universitet inom ämne som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet kopplat till nämndarbete, administration av politiskt beslutsfattande eller annan offentlig administration
 • Erfarenhet som chef och ledare inkl personal- och budgetansvar
 • Väl förtrogen med att jobba i en politisk styrd organisation
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift
 • Meriterande om du har drivit utvecklingsprojekt inom offentlig administration

Som ledare drivs du av att tillsammans med dina medarbetare skapa tydliga rutiner i komplexa processer där olika behov möts. Du är van att hantera ett stort informationsflöde och parallella processer på ett lugnt och systematiskt sätt. Arbetet ställer krav på att du är lösningsfokuserad, noggrann, har god analytisk förmåga samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete.

Du har helhetsperspektiv och är utvecklingsorienterad. I ditt arbete skapar du förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas, nå resultat, känna delaktighet samt vara engagerade i sitt arbete. För att lyckas i rollen som administrativ chef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med kollegor i hela kommunen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Om arbetsplatsen

Tjänsten som administrativ chef för kommunstyrelsekontorets kansli är en del av verksamheten som lyder under stabs- och planeringschefen. Kansliet utgör en enhet i kommunstyrelsekontorets stab. Kommunstyrelsens stab består av sex enheter, Juridik, Kontaktcenter, Kommunikation, Säkerhet- och krisberedskap, Trygg i Norrtälje kommun samt Kommunstyrelsekontorets kansli. I rollen rapporterar du till stabs- och planeringschefen och ingår stabens ledningsgrupp tillsammans enhetscheferna för de olika verksamheterna. Kommunstyrelsekontorets kansli består idag av 10 medarbetare.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.  

 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-08-04

Sista ansökningsdag:

2022-08-28

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Ekonomichefer och administrativa chefer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Stabs- och planeringschef

Joakim Appelquist, joakim.appelquist@norrtalje.se, joakim.appelquist@norrtalje.se

Facklig representant Ledarna

Knut Nygaard, knut.nygaard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig representant Vision

Calmar Österman, calmar.osterman@norrtalje.se, 0176-71000

Facklig representant DIK

Ann-Charlotte Ildvad, ann-charlotte.ildvad@norrtalje.se, 0176-713 05

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten