Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avdelningschef till Gatu-/Parkavdelningen, Tekniska kontoret i Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Avdelningschef till Gatu-/Parkavdelningen, Tekniska kontoret i Norrtälje kommun

Tekniska kontoret rekryterar nu nya chefsbefattningar med syfte att öka organisationens förmåga att effektivare hantera uppdraget. Vi vill ligga i framkant som en av landets mest moderna och effektiva kommuner inom samhällsbyggande och teknisk förvaltning. 

Om tjänsten

Som gatu- och parkchef har du tillsammans med dina ca 20 medarbetare en viktig roll i kommunen med bl. a samverka med kommunens övriga förvaltningar med kommunens bästa som ledstjärna. Du ser till att dagens och framtidens gator, parker och torg förvaltas i enlighet med de planer som har tagits fram. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom verksamhetsområdet som vill vara med att leda, planera och utveckla verksamheten, för att skapa mervärde för våra invånare. Du rapporterar direkt till Tekniska direktören.

 

Arbetsbeskrivning

Som gatu-/parkchef har du budget -och resultatansvar, ansvarar för att förvalta och utveckla kommunens offentliga rum med invånarens bästa som utgångspunkt.

Du kommer att ha en beställarfunktion för driftutförande och genomförande av planerade underhålls- och utbyggnadsprojekt inom verksamhetens ansvarsområden.

Du ansvarar för kravspecifikation vid upphandling samt uppföljning av drift, underhåll och investeringsentreprenader.

Du planerar, leder, styr, utvecklar och följer upp verksamheten utifrån uppsatta mål.

Som ledare stimulerar, engagerar och utvecklar du medarbetarna och arbetar utifrån vår gemensamma ledarfilosofi.

Du är föredragande i Tekniska nämnden och tar fram rättssäkra och kvalitativa beslutsunderlag.

Du medverkar i Tekniska kontorets ledningsgrupp och bidrar aktivt till samordning och utveckling av Tekniska kontorets verksamhet.

 

Kvalifikationer

Du har flerårig dokumenterad erfarenhet av ledande befattningar samt erfarenhet av att leda strategiskt och operativt kvalitéts- och utvecklingsarbete inom ansvarsområdet. Gatu-/parkavdelningen har breda uppgifter varför det är av stor vikt att du har förmåga att leda genom att du inspirerar, motiverar, delegerar, synliggör och utvecklar medarbetarna.

Du har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot väg- och samhällsbyggnad, samhällsplanering eller liknande som vi bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning.

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du är serviceinriktad, stort intresse för invånardialoger och har lätt för att samarbeta.

Då arbetet innefattar såväl små som stora projekt är det viktigt att du har erfarenhet av och förmåga att driva och följa upp projekt såväl tekniskt som ekonomiskt.

Du har en god förmåga att skapa goda relationer, såväl internt som externt. Då tjänsten kan innebära att författa tjänsteskrivelser och lägga fram information inför större grupper av tjänstemän och politiker, ställs krav på att du kan uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift.

Körkort för personbil är ett krav.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.

 

Om arbetsplatsen

Gatu- och Parkavdelningen arbetar för att kunna erbjuda attraktiva, trygga och hållbara miljöer som stimulerar till vistelse och aktivitet genom det uppdrag vi har som väghållningsmyndighet och förvaltare av kommunens parker, torg och allmänna platser.

Den tillväxttakt Norrtälje planerar för kräver såväl ny- som ombyggnationer av det offentliga rummet för att skapa förutsättningar för goda livs- och boendemiljöer i kommunen men framförallt Norrtälje stad.

Gatu- och Parkavdelning ansvarar för investeringar samt drift och underhåll av kommunens gator, gång‐ och cykelvägar, allmänna platser och parker inom tätorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik.

Drift av kommunens hamn och skogar liksom trafiksäkerhetsarbete ingår också i avdelningens ansvarsområde.

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Tillsvidare, heltid

Tillträde datum snarast, eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-01-10

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Avdelningschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Förvaltningsdirektör

Linda Edgren, linda.edgren@norrtalje.se, 0176-73469

Facklig representant Vision

Leif Söderbäck, leif.soderback@norrtalje.se, 0176-717 31

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0176-714 47

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten