Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Kvarter 13B

Under våren 2023 bjöd Norrtälje kommun in till deltagande i en markanvisningstävling i Norrtälje Hamn. Markanvisningen omfattade byggnation av bostäder ovan bottenplan i kvarter 13B. Den första delen av markanvisningstävlingen är nu avslutad.

flygbild över norrtälje hamn med kvarter 13 markerat i gult

Kvarter 13 i Norrtälje Hamn har ett unikt läge intill Norrtäljeviken, med direkt koppling till havet och skärgården. Med ett centralt läge nära den publika noden vid Hamnplan och Piren har kvarteret Färjan ett mycket attraktivt läge både för bostäder och för en stadsdelsnära livsmedelsbutik.

Kommunen har valt att dela upp kvarter 13 i två delar: kvarter 13A (omfattar huvuddelen av gatuplanet och garage i två plan) respektive kvarter 13B (bostäder ovan gatuplanet). Uppdelningen vill säkerställa att det kan etableras en tillräckligt stor livsmedelsbutik och en långsiktig matvaruhandlare i gatuplanet och samtidigt ge trygga förhållanden för en bostadsexploatör och framtida bostadsrättsförening.  Kvarter 13A är sedan tidigare redan markanvisad till exploatören Roslagens Pärla AB. Under våren 2023 påbörjades en markanvisningstävling för kvarter 13B. Steg 1 av tävlingen avslutades i april och steg 2 beräknas starta under maj–juni.

Senast ändrad: 2023-05-09