Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Låga vattennivåer och vattenbrist

Grundvattennivåerna i Norrtälje kommun och i stora delar av övriga landet är i dagsläget ovanligt låga.

Solnedgång i sommarmiljö.

Låg grundvattennivå ökar risken för sinande brunnar  

Grundvattennivåerna är låga i hela Sverige och även i Norrtälje kommun. Detta påverkar främst alla som har egen brunn. De som har kommunalt vatten påverkas inte lika mycket eftersom det vattnet främst kommer från större vattenförråd som sjöar. Men alla bör vara försiktiga med vattenanvändningen. 

Vid akut vattenbrist finns tappställen runt om i kommunen, där du kan hämta vatten. Du kan även vända dig till Kontaktcenter eller Räddningstjänsten för att få hjälp med att få fram dricksvatten.

Vid vattenbrist och akut behov av dricksvatten

Om du får akut vattenbrist som inte kan lösas via våra tappställen vänder du dig till Norrtälje kommuns Kontaktcenter på 0176-710 00 eller kontaktcenter@norrtalje.se. Inträffar vattenbristen på kvällstid eller under helg kontaktar du Räddningstjänstens Yttre befäl på 0176-715 92. De här alternativen gäller främst djurhållare och företag där vattenbrist hotar verksamheten.

Kontaktcenter eller Yttre befäl kan öppna den kedja av resurser kommunen kan erbjuda för att ge stöd för invånare och organisationer som fått vattenbrist, vilket till exempel kan vara att sätta upp fler tappställen eller öppna vattenverk för möjligheten att hämta vatten själv. Vid behov av att kunna få större volymer vatten kan vi erbjuda kontaktuppgifter till bolag som har möjlighet att transportera stora mängder vatten. Kostnad för detta betalas av den som behöver vattnet.

Låga grundvattennivåer

För att undvika att nivåerna sjunker till kritiskt låga lägen i kommunen, vilket innebär risker för människor, djur och egendom, rekommenderar vi alla i kommunen att vara sparsamma med vattenförbrukningen under sommaren.

Norrtälje kommun bevakar och tar regelbundet in SGUs (Sveriges geologiska undersökning) och SMHIs (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) mätningar av nivåerna på grundvatten i kommunområdet.

De senaste mätningarna visar att grundvattennivåerna i kommunen är ovanligt låga och för att undvika att nivåerna sjunker till kritiskt låga lägen i kommunen, vilket innebär risker för människor, djur och egendom, rekommenderar vi alla i området att vara sparsamma gällande vattenförbrukningen under sommaren.

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.