Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Våga snacka skit!

Var tredje person i världen saknar tillgång till en toalett. Därför behövs den internationella världstoalettdagen för att alla ska inse hur viktiga toaletter är för utvecklingen i världen.

Över 2,6 miljarder människor saknar tillgång till en toalett. Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige, förklarar varför det behövs en världstoalettdag:

Många kanske skrattar när de hör talas om Världstoalettdagen, men toaletter är inget skämt. Det är något vi alla använder varje dag, nästan utan att tänka på det. Framförallt tänker vi inte på hur våra liv skulle se ut utan toaletter. Var tredje person i världen saknar tillgång till en toalett. Toaletter är helt enkelt livsviktiga för ett hälsosamt och värdigt liv och för samhällens utveckling. Trots det tycker många att det där med toaletter är jobbigt att prata om. Därför behövs en Internationell Världstoalettdag, för att få alla att inse hur centralt toaletter är för hälsa, överlevnad, utbildning, ja, för all utveckling.


Hjälp den som inte har en toalett!

Det finns flera organisationer som arbetar för att förbättra levnadssituationen för människor genom att ge familjer toaletter. Vill du vara med och hjälpa till? Hit kan du vända dig!

Läs mer om Wateraids arbete
Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.