Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Du fulspolar väl inte?

29 procent av Sveriges befolkning fulspolar - alltså spolar ner saker som inte hör hemma i toaletten. Har du koll på vad som gäller?

Spola rätt

Vi i Sverige är privilegierade – eftersom vi har toaletter och rent vatten såväl i våra hem som på våra arbetsplatser. För oss handlar det om att tänka på att spola ned rätt saker.

Undvik att fulspola

Ibland slarvar vi och behandlar våra avlopp som sopnedkast och fulspolar ner saker som inte hör hemma där. Det måste vi sluta med. Kiss, bajs och toalettpapper är det enda som ska spolas ner i toaletten. Den bästa hyllningen du kan ge din toalett är att använda papperskorgen istället för att spola ner skräpet!

 

Visste du att?

  • 29 procent av Sveriges befolkning fulspolar trots att 9 av 10 känner sig välinformerade om vad man får spola ner i toaletten.
  • 60 procent av de som slänger skräp i toaletten gör det på grund av att de inte orkar göra rätt eller saknar kunskap om hur skräpet ska tas om hand.


Fett och mediciner

Svenskt Vatten har tagit fram filmer som visar på två av de fulaste sakerna du inte ska spola ner i toaletten, nämligen mediciner och fett.

Läs mer om fulspolning hos Svenskt Vatten
Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.