Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Fem tips för bättre vatten- och toalettvett

Toaletten är din vän i nöd. Behandla den med respekt, så respekterar du även miljön. Här kan du ta del av fem små och smarta tips som gör stor skillnad!

SVENSKT VATTEN

1. Släng skräp i papperskorgen

Släng tops, bomull, bindor och annat skräp i soporna. Då kan det eldas upp och bli fjärrvärme. Samtidigt blir avloppsreningen effektivare.


2. Undvik fett i avloppet

När matolja kommer ut i avloppet svalnar och stelnar det och kan ge stopp i ledningarna. Torka alltid ur stekpannan med papper innan du diskar den. Häll frityrolja i en behållare och lämna till miljöstation.

3. Lämna kemikalier och färg till en miljöstation

Färg, thinner och kemikalier ska du aldrig hälla i toaletten eller avloppet. Det gör stor skada på miljön och försämrar reningsprocessen i reningsverket. Lämna i stället till någon av kommunens miljöstationer.


4. Lämna tillbaka mediciner

Många ämnen i mediciner som spolas ner i avloppet kan inte renas av reningsverket och hamnar istället i naturen. Lämna alla gamla eller överblivna mediciner till apoteket.


5. Minska på tvätt- och diskmedel om du fått mjukare vatten

Tillhör du dem som numera får ditt vatten från Mälaren/Norrvatten? Då har du fått mjukare vatten och har nu 5–6 dH. Det betyder att du kan dra ned på mängden tvätt- och diskmedel och ändå få lika rent som tidigare!

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.