Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Föreningar med gemensamt vatten

De flesta samfällighets- eller tomtägareföreningar ska ha ett program för egenkontroll.

Större föreningar

Samfällighets- eller tomtägareföreningar med gemensam dricksvattenförsörjning som förbrukar minst 10 kubikmeter vatten per dygn och/eller har minst 50 personer anslutna ska följa Livsmedelsverkets föreskrifter om dricksvatten (SLVFS 2001:30). Det innebär att föreningen ska registrera sin dricksvattenanläggning hos bygg- och miljökontoret. Föreningen ska också ha ett provtagningsprogram för regelbundna undersökningar av dricksvattnet. Provtagningsprogrammet och resultat av vattenanalyser ska redovisas till bygg- och miljökontoret. 

Faktablad - Provtagning enligt föreskrifterna för dricksvatten, SLVFS 2001:30

Blankett för registrering av dricksvattenanläggning 

Mindre föreningar

Föreningar med gemensam dricksvattenförsörjning som förbrukar mindre än 10 kubikmeter vatten per dygn och har som mest 50 personer anslutna ska följa Livsmedelsverkets råd om enskild dricksvattenförsörjning. Den som är ansvarig för dricksvattenanläggningen ska bedriva egenkontroll och bör undersöka vattenkvaliteten regelbundet. Mer information hittar du på Livsmedelsverkets webbplats. 

Livsmedelsverkets råd om enskild dricksvattenförsörjning

Om boende i en förening rekommenderas koka dricksvattnet

När dricksvattnet i er förening inte uppfyller Livsmedelsverkets kvalitetskrav kan den vattenansvarige tillsammans med kommunen, om de bedömer det nödvändigt, rekommendera att du kokar dricksvattnet som en försiktighetsåtgärd. Om du vill veta mer om hur kokningen ska gå till, följ då livsmedelsverkets anvisningar för kokning av vattnet.

 

Senast ändrad: 2014-03-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.