Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Att borra egen brunn

Vatten är ditt viktigaste livsmedel! Välj därför en certifierad brunnsborrare eller kontrollera att denna är ansluten till någon av branschorganisationerna för brunnsborrare.

Det krävs inget tillstånd från kommunen för att anlägga en dricksvattenbrunn avsedd för en enfamiljsfastighet, tvåfamiljsfastighet eller jordbruksfastighets förbrukning för husbehov. Till husbehov räknas dryck, matlagning, tvätt och hygien. Exempel som däremot inte räknas som husbehovsförbrukning är bevattning, påfyllning av pooler, biltvätt med mera.

Innan du borrar en egen brunn

Innan du borrar en egen brunn kan du först höra av dig till Kontaktcenter för att få information om det planeras kommunalt vatten och avlopp i området där du bor.

Om du ska borra en brunn är det viktigt att brunnsborrningen utförs fackmannamässigt och i enlighet med Normbrunn-16. Du bör därför anlita en certifierad brunnsborrare eller kontrollera att den är ansluten till någon av branschorganisationerna för brunnsborrare, till exempel Avanti eller Geotec.

Innan du anlitar en brunnsborrare, läs då gärna konsumentköplagen.

Senast ändrad: 2014-03-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.