Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Obligatorisk slamtömning

Har du en enskild avloppsanläggning är du skyldig att ha ett abonnemang för regelbunden slamtömning som utförs av vår entreprenör.

Det är endast den entreprenör kommunen har avtal med som får tömma din slamanläggning. Det gäller även om du behöver extra tömning, jourtömning eller en sluttömning då anläggning ska tas ur bruk. Har du ett minireningsverk med fosforfälla/fosforfilter ska det uttjänta materialet hämtas av kommunens entreprenör, läs mer om minireningsverk på länken längst ner på sidan.

Ha koll på dina tömningstider 

Ditt tömningsschema finns här på webben

Din slamanläggning töms regelbundet. Har du fler anläggningar kan de tömmas olika år beroende på respektive anläggnings tömningsintervall. Som fastighetsägare behöver du själv ha koll på när tömning sker. Ditt tömningsschema finns tillgängligt via länken.

Här kan du se när du har slamtömning

Påminnelse inför tömning - numera endast via SMS och/eller e-post 

Från och med september 2020 upphör vi med att skicka påminnelse per post inför tömning. Önskar du fortsättningsvis en påminnelse erbjuder vi det endast via SMS och/eller e-post, du behöver lämna dina kontaktuppgifter via länken nedan. Tänk på att du själv behöver ha koll på när dina tömningar sker, även om vår påminnelse av någon anledning skulle utebli.

Lämna kontaktuppgifter för påminnelse inför slamtömning

Saknar du e-legitimation/BankID för att logga in och lämna kontaktuppgifter eller vill lämna flera e-postadresser och/eller telefonnummer som kontaktuppgifter, mejlar du i stället uppgifterna nedan till Kontaktcenter. Tänk på att meddela oss om uppgifterna ändras. 

  • Namn/företagsnamn på abonnenten (den som får fakturan).
  • E-postadress och/eller mobilnummer.
  • Önskat aviseringssätt: e-post eller SMS eller båda alternativen (SMS skickas endast inom Sverige).
  • Organisationsnummer och kundnummer om det avser ett företag, numren framgår på fakturan.

Information om att påminnelse per post upphör har samtliga fått under juli 2020, antingen med renhållningsfakturan eller i ett separat brev. Läs informationen på länken. 
Påminnelse inför slamtömning upphör som pappersutskick 

Säkerställ att tömning kan utföras

Du behöver ha säkerställt att tömning kan utföras för att undvika utebliven tömning och bomkörningsavgift.

Vad som behöver vara säkerställt inför slamtömning

Om huset byter ägare

Om du säljer fastigheten är det viktigt att du anmäler ägarbytet så att betalningsansvaret för fastighetens renhållningsabonnemang överlåts till nya ägaren. Fram till dess att ägarbytet anmälts är du som säljare betalningsansvarig för fastighetens renhållningsabonnemang.

Meddela ägarbyte av fastigheten

Om du har ett fritidshus och byter permanentadress

Har du ett fritidshus i kommunen och byter permanentadress är det viktigt att du meddelar oss adressändringen så att dina renhållningsfakturor avseende fritidshuset skickas till rätt permanentadress.

Meddela din nya permanentadress till Kontaktcenter 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.