Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Viktig information via SMS och telefon

När Norrtälje kommun behöver få ut samhällsviktig information snabbt skickar vi ut meddelanden bland annat via SMS och telefon. Alla som är anslutna till tjänsten får ett meddelande.

SMS skickas till de nummer som finns registrerade på en adress i Norrtälje kommun. Du som har fritidshus, företagsabonnemang eller kontantkort behöver aktivt anmäla dig. På de fastigheter där inget mobilnummer finns registrerat kan ett automatiskt röstmeddelande skickas ut och läsas upp via telefon.

I nuläget skickar vi ut SMS vid:

  • Kriser, som naturkatastrofer eller annan samhällsviktig information.
  • Vattenavstängning.
  • Förändring av vattenkvalité.
  • Vattenläckor.
  • Otjänligt vatten.
  • Kokningsrekommendation.
  • VA-arbeten.

I tjänsten kan du anmäla och avanmäla utskick samt läsa om hur dina personuppgifter behandlas.

Glöm inte att lägga in den/de adresser du vill ha information om. Om du har ett fritidshus i kommunen behöver du lägga till den adressen.

Anmäl dig SMS-tjänsten 

Vem får meddelanden?

Om ditt mobilnummer är registrerat på din folkbokföringsadress i Norrtälje kommun hämtar denna tjänst mobilnumret och du får ett SMS om din fastighet och adress är berörd av störningen.

Har du ett fritidshus och inte är folkbokförd i kommunen, måste du registrera dig och den eller de adresser du vill ha information om. Det gäller även dig som använder ett företagsabonnemang och oregistrerat kontantkort.

Läs mer nedan om hur du registrerar dig via länken nedan.

Hur gör jag för att ansluta mig till SMS-tjänsten?

Klicka på länken nedan. Du kan själv kontrollera vilka uppgifter som finns registrerade på dig och ändra eller lägga till det mobilnummer du vill nås på. Det är enkelt att registrera sig och du kan välja vilka fastigheter du får information om, eller om du vill avstå från alla utskick helt. Tekniken heter UMS - Unified Messaging Systems och är en kostnadsfri tjänst.

Frågor och synpunkter om SMS-tjänsten

Om du stöter på problem med att anmäla dig till tjänsten, kan du kontakta VA-drifts kundtjänst på Om du har frågor, kontakta VA-drifts kundtjänst på telefon 0176-28 33 00 eller e-post vadrift@norrtalje.se.

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.