Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brukningsavgift

Brukningsavgift är den löpande avgift du betalar för de vatten- och avloppstjänster du får tillgång till.

Brukningsavgiften är uppdelad i en fast och en rörlig avgift. Den rörliga avgiften grundas på din vattenförbrukning. Kostnaden för en kubikmeter vatten och spillvattenavlopp är 35 kronor.

Brukningsavgift för fastighet ansluten inom verksamhetsområde för kommunalt VA

Exempel på brukningsavgift för ett enfamiljshus
Fastigheten är ansluten till dricksvatten och spillvatten (från toalett, disk och tvätt) och förbrukar 100 kubikmeter vatten under 2020. Brukningsavgiften blir då 11 032 kronor. Av denna kostnad är 7 532 kronor den fasta avgiften. Resterande 3 500 kronor är den rörliga avgiften, det vill säga kostnaden för de 100 kubikmeter dricksvatten som levererats till fastigheten under året.

Fullständig information om brukningsavgifterna hittar du i vår taxa för kommunalt vatten och avlopp. Om du har frågor kring brukningsavgiften eller fakturan för brukningsavgiften kontaktar du vår kundtjänst för kommunalt VA.

Brukningsavgift för fastighet ansluten via en VA-samfällighet

Brukningsavgiften för fastigheter som är anslutna via en VA-samfällighet kan se annorlunda ut. Samfälligheten debiteras fasta avgifter och för den totala vattenförbrukningen för alla fastigheter som ingår i samfälligheten. Samfälligheten ansvarar därefter för fördelningen av avgifterna bland sina medlemmar.

Om du vill veta hur brukningsavgiften fördelas hos dig eller om du har några fakturafrågor ska du därför kontakta din VA-samfällighet. Kontaktpersoner i VA-samfälligheter.   

Mer information om kommunalt VA
Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.