Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Anläggningsavgift för VA-samfälligheter

En VA-samfällighet betalar en anläggningsavgift för att ansluta sitt eget interna ledningsnät till kommunens ledningsnät.

En VA-samfällighet som ska ansluta sitt eget interna VA-nät till kommunens ledningsnät betalar en anläggningsavgift till kommunen. Avgiften bestäms utifrån antal servisledningar och anslutningspunkter, antal fastigheter som ingår i samfälligheten samt av antal bostadslägenheter på varje fastighet.

Exempel på anläggningsavgift

Exemplet nedan är beräknat på vatten och spillvattenavlopp (från toalett, disk och tvätt) och under förutsättning att inga verksamheter finns inom fastigheten.

Grundavgift per anslutningspunkt
123 750 kronor

Avgift per bostadslägenhet
35 300 kronor

En samfällighet med 20 fastigheter med vardera ett bostadshus blir alltså 123 750 + 20 x 35300 = 829 750 kronor. Det blir 41 488 kronor per fastighet.

Anläggningsavgift för fastighet med verksamhet
Anläggningsavgiften för fastighet med verksamhet räknas ut på ett särskilt sätt. Information om hur avgiften räknas fram och mer utförligt vad som räknas som verksamhet finns i vår taxa för kommunalt vatten och avlopp. 

Frågor om anslutning och avgifter

Har du frågor om anslutning och avgifter i ett område där byggnationen har påbörjats eller ska påbörja, kan du höra av dig till områdets kontaktperson. Finns ingen kontaktperson för området är du välkommen att höra av dig Kontaktcenter.  

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.