Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avgift för kommunalt vatten och avlopp

Här kan du läsa vad det kostar att ansluta till kommunalt vatten och avlopp och vad din förbrukning av dricksvatten kostar.

Brev om insamling från 1- och 2-bostadsfastigheter

Vi har skickat ut ett brev till fastighetsägare för 1-2 bostadsfastigheter med förfrågan om hur många bostadslägenheter det finns i fastigheten.
Frågor och svar gällande brev till 1- och 2-bostadsfastigheter

Byggnation och drift av kommunalt VA finansieras via anläggningsavgifter och brukningsavgifter och inte med skattemedel. I vår taxa för kommunalt vatten och avlopp hittar du fullständig information om våra avgifter. 

Vad är en brukningsavgift?

Brukningsavgift är den löpande avgift du betalar för de vatten- och avloppstjänster du får tillgång till. Avgiften är uppdelad i en fast och en rörlig avgift. Den rörliga avgiften grundas på din vattenförbrukning. Här kan du se ett exempel på brukningsavgift för kommunalt VA.

Vad är en anläggningsavgift?

Anläggningsavgift är en engångsavgift. Avgiftens storlek beror på om din fastighet ligger inom ett verksamhetsområde för kommunalt VA eller om du ansluter din fastighet via en VA-samfällighet.

Läs mer om avgiften för anslutning till kommunalt VA inom verksamhetsområde

Läs mer om avgiften för anslutning till kommunalt VA via en VA-samfällighet.

Övriga tjänster som vi tar ut en avgift för

Avgifter för övriga tjänster, till exempel undersökning av vattenmätare, avstängning och påsläpp av vatten i samband med obetalda räkningar, kontroll av vattentryck hittar du i vår taxa för kommunalt vatten och avlopp. Du kan även höra av dig till vår kundtjänst för kommunalt VA för att få information. 

Meddela förändringar på din fastighet

Vid vissa förändringar på din fastighet kan du behöva betala en tilläggsavgift. Om din fastighet är ansluten till en VA-samfällighet, meddela i stället din VA-samfällighet förändringarna. Läs mer om vilka förändringar du ska meddela och varför.   

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.