Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Att ansluta till kommunalt vatten och avlopp

Anslutning till kommunalt vatten och avlopp kan ske på två sätt, antingen inom verksamhetsområde eller via en samfällighet.

Anslutning inom verksamhetsområde för kommunalt vatten och avlopp

Anslutning inom verksamhetsområde innebär att du bor i ett område med kommunalt VA och att din fastighet kan anslutas direkt till kommunens ledningsnät.

Om du ska bygga nytt inom ett område med kommunalt VA eller om du bor i ett område med kommunalt VA och vill ansluta din fastighet, ska du lämna in en Servisanmälan/Ansökan om anslutning till kommunalt VA

Om du bor i nära anslutning till ett område som har kommunalt VA kan du ansöka om att få ansluta din fastighet. Vill du ha mer information är du välkommen att höra av dig till Kontaktcenter.

Anslutning via en VA-samfällighet

Anslutning via VA-samfällighet innebär att du bor i ett område där VA-samfälligheten har byggt och bekostat ett internt ledningsnät som i sin tur är anslutet till kommunens ledningsnät. Du kan välja att ansluta din fastighet till samfällighetens interna ledningsnät. 

Om du vill ansluta din fastighet 

Hör av dig till VA-samfälligheten i ditt område om du önskar ansluta din fastighet till det interna ledningsnätet för att på så sätt få tillgång till kommunalt VA. VA-samfälligheten ger dig information om kostnader och hur du går tillväga för att ansluta. 

Karta över kommunalt vatten och avlopp

Zooma in och klicka på markerade områden för att se om de tillhör något eller flera av verksamhetsområdena dagvatten, spillvattenavlopp och vattenförsörjning.

För mer information

Hör gärna av dig till Kontaktcenter om du har några frågor.

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.