Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Dricksvatten från Mälaren

Sommaren 2015 var den så kallade Norrvattenledningen färdigbyggd. Det innebär att stora delar av kommunen får sitt dricksvatten från Mälaren.

Kommunala VA-abonnenter som får sitt dricksvatten från Mälaren är de som tidigare försörjdes av Nånö vattenverk, det vill säga:

Inom verksamhetsområdena

Bergshamra. Norrtälje stad, Görla, Nysättra, Spillersboda, Furusund, Köpmanholm, Gräddö, Finsta, Rävsnäs, Rimbo, Rånäs och Svanberga.

Inom samfälligheterna

Gräddö Asken, Björköörn, Koholma, Marö, Gräskö, Västernäs, Östernäs, Riddersholm, Åkerö, Håtö, Boängen öfre, Boängen nedre, Björkholmen, Oxholmen, Norrmansö, Äspholmen, Klemensboda- Djurlingsö, Måsholmen, Humlö, Solö, Marholmen och Gubboda. 

Om Norrvatten

Norrvatten är Sveriges fjärde största producent av dricksvatten som producerar och levererar dricksvatten av hög kvalitet. Här kan du läsa mer om Norrvatten. 

Vattnet från Mälaren är medelhårt på gränsen till mjukt (5-6 dH). Mer fakta om Mälarvattnet, exempelvis pH-värdet, fluoridhalten och den kvalitetskontroll som utförs på vattnet kan du läsa om på Norrvattens webbplats.

Till Vatten och avlopp
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.