Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nedgrävning av häst

För att undvika spridning av smittsamma sjukdomar måste döda djur tas om hand på ett säkert sätt. Döda djur ska normalt skickas till en godkänd mottagare men för hästar finns ett undantag. De kan grävas ned om man följer kommunens anvisningar och skickar in information inför nedgrävningen.

Innan nedgrävning sker behöver du noggrant läsa igenom kommunens anvisningar. Ett tips är att spara ned anvisningarna eller skriva ut dem för att ha dem nära till hands vid själva nedgrävningen.

Anvisningar för nedgrävning av häst hittar du här

När du har säkerställt en lämplig plats för nedgrävningen och är införstådd med anvisningarna ska du skicka in information till oss.

Skicka in information avseende nedgrävning av häst via e-tjänsten här

När vi har tagit emot information om nedgrävningen kommer vi att granska den. Det görs då en bedömning om huruvida nedgrävningen kan ske i enlighet med våra anvisningar eller inte.

Ser allt bra ut får du ett beslut om att nedgrävningen kan genomföras som planerat. Skulle vi däremot ha synpunkter eller invändningar kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Avgift

En timavgift tas ut för handläggning av inskickad information. Ärendet faller in under tillsyn i övrigt gällande hälsoskydd. Läs om avgiften via länken nedan, välj dokumentet "Taxa för verksamhet enligt miljöbalken" och gå till sida 10.

Här hittar du vår taxa för verksamhet enligt miljöbalken

Senast ändrad: 2020-04-15
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.